DOTERUJU ULAZE I MENJAJU SANDUČIĆE: Počeli radovi na popravci dotrajalih delova zgrada koje većinski finansira opština Savski venac

A. V. V.

06. 07. 2022. u 11:08

RADOVI na popravci dotrajalih delova zgrada na Savskom vencu o trošku opštine zvanično su počeli.

ДОТЕРУЈУ УЛАЗЕ И  МЕЊАЈУ САНДУЧИЋЕ: Почели радови на поправци дотрајалих делова зграда које већински финансира општина Савски венац

Foto privatna arhiva

Majstori su krajem prethodne sedmice prvo zakoračili u višespratnice u ulicama Hajduk Veljkov venac 8 i 8A, Svetozara Markovića 69 i 71 i u Bulevaru vojvode Mišića 55. Novo ruho u narednom periodu dobiće i ostale stambene zajednice kojima su odobrena sredstva.

Centralna prestonička opština kao i ranije finansiraće maksimum 90 odsto poslova, dok će preostale troškove morati da plate stanari.

Kako su za "Novosti" rekli u opštini Savski venac, na ovogodišnji javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na uređenju stambenih zgrada prijavilo se ukupno 130 stambenih zajednica.

- Od ukupnog broja prijavljenih, 94 poseduje kompletnu dokumentaciju, odnosno nalaze se na konačnoj rang-listi - navode u ovoj opštini za naš list.

- Nadležna komisija bodovala je sve stambene zajednice koje se nalaze na konačnoj rang-listi, što znači da ona koja ima najviše bodova nalazi se na prvom mestu i tako redom. Istim redosledom obavlja se utrošak sredstava koji su odvojeni u ovom konkursu.

Iako je stiglo mnogo prijava, stanari pojedinih zgrada su bili odbijeni, jer, kako su nam rekli u ovoj opštini, nisu imali potrebnu dokumentaciju koja je bila obavezna prema javnom konkursu. Majstore je prethodne sedmice obišao predsednik Savskog venca Miloš Vidović, koji je naveo da će u prvom krugu biti uređeno oko 30 stambenih zajednica koje su aplicirale za ovaj projekat.

- Započeti radovi odnose se na krečenje i bojenje ulaza i pristupnih hodnika, keramičarske radove, zamenu ulaznih vrata, poštanskih sandučića, interfona, tastera za paljenje svetla, starih plafonjera i postavku novih LED plafonjera sa senzorom - rekao je Vidović.

- U narednom periodu nastaviće se izvođenje radova u ostalim zgradama u skladu sa planiranom dinamikom i do utroška obezbeđenih sredstava.

Prvi čovek centralne prestoničke opštine ovom prilikom najavio je da će do kraja godine biti raspisan još jedan konkurs za uređenje stambenih zgrada i fasada na teritoriji Savskog venca.

A kako su za "Novosti" pre par meseci istakli u opštini Savski venac, iz budžeta je u ovom konkursu izdvojeno 30 miliona dinara.

LANE DVA KONKURSA

PROŠLE godine opština Savski venac je dva puta raspisala javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na zgradama. U prvom iz kase je u ove svrhe bilo izdvojeno 40 miliona, a prijavilo se više od 500 stambenih zajednica. U drugom krugu popravke su iznosile 25 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!