FABRIKA VAKCINA USKORO ZAVRŠENA: Finiš radova u zemunskom naselju Soko Salaš

Š. M.

09. 05. 2022. u 11:00

PRISTUPNE saobraćajnice za novu fabriku vakcina u zemunskom naselju Soko Salaš biće završene za nekoliko dana, dok su kompletno urađeni trotoari, elektro, kanalizaciona i vodovodna mreža. Objekat predstavlja zajedničku investiciju Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a vrednost radova iznosi 40 miliona evra.

ФАБРИКА ВАКЦИНА УСКОРО ЗАВРШЕНА: Финиш радова у земунском насељу Соко Салаш

Foto Privatna arhiva

Nova ulica koja počinje u naselju Grmeč i paralelno uz auto-put vodi do fabrike vakcina dugačka je šest kilometara i ima dve saobraćajne trake.

- Ukupna vrednost dela investicije koji je u nadležnosti Grada iznosi 13 miliona evra - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Završetak ove saobraćajnice omogućiće da fabrika počne sa radom. Ona je posebno važna ne samo zato što će moći da proizvodi dovoljno vakcina za Srbiju i region već će u njoj biti pravljene sve vrste cepiva. Trenutno je aktuelna ova za kovid, a već sutra to može da bude neka druga i zato je važno da je sagrađen ovaj objekat u funkciji našeg zdravstvenog sistema.

On je takođe istakao da jedna investicija za sobom povlači drugu, jer je sa šest kilometara puta za investitore stvorena nova industrijska zona.

- Za nekoliko godina ovde će biti desetine fabrika u kojima će raditi na hiljade ljudi - kaže on. - U toku je nabavka potrebne opreme, nakon koje će fabrika vakcina proraditi.

Foto Privatna arhiva

Ostalo je da se urade pristupne saobraćajnice s druge strane objekata, a cilj je da se sve industrijske zone u prestonici opreme. Zbog toga trenutno radimo puteve za zonu Singidunum, a radićemo i nadvožnjake s obe strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna