VESIĆ OBIŠAO RADOVE: Pokretna kancelarija sa građanima lazarevačkog naselja Šušnjar

Novosti online

08. 05. 2022. u 17:23

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom lazarevačko naselje Šušnjar, gde je obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže, a potom razgovarao sa građanima o svim problemima sa kojima se suočavaju.

ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ: Покретна канцеларија са грађанима лазаревачког насеља Шушњар

Foto: Beoinfo

Vesić je istakao da je ovo naselje prigradsko, ali polako počinje da se "priključuje" centralnim delovima Lazarevca.

– U razgovoru sa građanima ove Mesne zajednice dogovorili smo i uređenje fasade na Domu kulture koji je renovirala opština, kao i uređenje jednog malog trga i dečijeg igrališta. Tako će Šušnjar, ali i Lazarevac i Beograd, postati još bolje mesto za život. Nažalost, iako je 21. vek još uvek pričamo o izgradnji kanalizacije i vodovoda, ali to je jednostavno situacija u kojoj živimo. Stanovnici mesne zajednice Šušnjar će dobiti kanalizacionu mrežu, kao što je slučaj i sa ostalim delovima opštine Lazarevac. Kroz projekat "Čista Srbija", koji Grad Beograd sprovodi sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, samo u Lazarevcu se gradi preko 100 kilometara kanalizacione mreže – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, grade se i dve fabrike za preradu otpadnih voda, jedna u Lazarevcu, druga u Velikim Crljenima, pa će na taj način će biti rešen jedan od najvećih problema ove opštine.

– Na potezu na kojem se trenutno nalazimo kanalizaciju će dobiti oko 300 kuća. Ovde će kanalizaciona mreža biti gravitaciona, budući da postoji prirodni pad, a tamo gde to ne bude moguće, biće potisna kanalizaciona mreža. Naravno, u svakom naselju postoje i dodatni problemi, pa tako ovde od građana čujem da neke kuće koje su građene posle projekta nisu obuhvaćene, da je potrebno uraditi još neki put, dečije igralište ili nešto drugo. Ništa od toga nije sporno, ali hajde da rešavamo problem po problem i da se prvo bavimo najvećim infrastrukturnim projektima, što kanalizacija svakako jeste. Država sada finansijski dobro stoji i može da se posveti ovakvim projektima. Niko nije verovao kada je predsednik Vučić najavio ulaganje od 3,5 milijardi evra u kanalizacione mreže širom Srbije, a evo danas ovde u naselju Šušnjar vidimo da se upravo to dešava. Kao što trenutno radimo u Lazarevcu, tako će biti i u Obrenovcu, Mladenovcu, Sopotu, Grockoj i svim drugim delovima grada u kojima kanalizaciona mreža i dalje nije kompletno izgrađena – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević je rekao da će kroz projekat "Čista Srbija" biti obuhvaćena izgradnja kanalizacione mreže u osam lazarevačkih mesnih zajednica.

– Osim svega navedenog, za zaštitu životne sredine jako je bitno i zatvaranje otvorenog kolektora u blizini reke Lukavice, koja prolazi kroz centralni deo opštine. Po završetku radova na izgradnji kanalizacije biće urađeno asfaltiranje puteva kuda je mreža prošla. U obližnjoj Mesnoj zajednici Branko Radičević se takođe radi kanalizacija, kao i u Mesnoj zajednici Momčilo Pavlović. To je veoma važna i velika investicija koju opština samostalno nikada ne bi mogla da realizuje – rekao je Stević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja