NOVI SAVSKI MOST SA ŠEST TRAKA U BEOGRADU: Smanjiće zagađenje i rasteretiti saobraćaj u centru grada

Tanjug

07. 05. 2022. u 00:15

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će stari Savski most biti uklonjen i da će na njegovom mestu nići novi most sa šest traka.

НОВИ САВСКИ МОСТ СА ШЕСТ ТРАКА У БЕОГРАДУ: Смањиће загађење и растеретити саобраћај у центру града

Foto: D. Balšić

Odgovarajući na pitanja novinara na otvaranju Šaltera za izbeglice iz Ukrajine u Domu omladine, Vesić je rekao da su to odlučili građana glasanjem.

- Imaćemo novi most koji će imati šest traka, četiri automobilske i dve tramvajske, biciklističke staze, pešačke staze. Mislim da je za Beograd mnogo bolje da ima novi most, jer to omogućava da se rasterete Brankov most i Gazela. Istovremeno sa tim mostom mi gradimo i gradski tunel, jer taj most ima smisla samo sa tim tunelom - poručio je Vesić.

On je pojasnio da je to tunel koji počinje kod Ekonomskog fakulteta i završeva se skoro kod Pančevačkog mosta u Bulevaru Despota Stefana.

- Taj tunel i most će rasteretiti saobraćaj u centru grada skoro za 12 odsto, značajno će smanjiti zagađenje i mislim da ima mnogo razloga da se gradi taj most - tvrdi Vesić.

Foto: Beoinfo

 

On kaže da most koji postoji ima dve trake kojim idu tramvaji i automobili, a da asfalt propada svakih nekoliko meseci jer se nalazi na čeličnoj podlozi.

Zamenik gradonačelnika navodi da će stari Savski most biti premešten u Park na Ušću i da će biti pretvoren u moderan prostor, pun restorana, sa vidikovcem.

- Znate da smo uložili više od osam miliona evra u uređenja Parka na Ušću po projektu jednog od najvećih arhitekata za javne površine Jana Gela, a sada je neophodno da se taj park dodatno obogati - poručio je Vesić.

On navodi da se gradi sedam novih mostova: na Adi Huji, Vinči, novi Savski most, dva mosta u funkciji BG voza, između Surčina i Obrenovca i jedan u centru grada i dva pešačko-biciklistički most Novi Beograd-Ada Ciganlija i Zemun-Lido.

BONUS VIDEO - VELIKA AKCIJA POLICIJE: Interventna kod Studenjaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!