ZBOG BUKE KAŽNJENO 17 UGOSTITELJA : Mesec dana od primenjivanja novog zakona vidljivi rezultati

J.D.

08. 03. 2022. u 15:02

OD početka primene zakona o buci, pre tačno mesec dana, sankcionisano je 17 ugostiteljskih objekata iznosom od 200.000 dinara, izjavio je danas rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac, dodajući da stanje na terenu pokazuje da se većina objekata pridržava propisanih mera.

ЗБОГ БУКЕ КАЖЊЕНО 17 УГОСТИТЕЉА : Месец дана од примењивања новог закона видљиви резултати

Foto N. Skenderija

Zakon o buci primenjuje se od 8. februara, a Šekularac kaže da je zadovoljan situacijom na terenu, jer se objekti koji nisu poštovali dozvoljeni nivo buke i koji su zbog toga bili kažnjeni sada pridržavaju svih mera.

- Prisustvom i preventivno smo uredili lokacije na kojima je bilo najviše problema, pa su se ugostitelji prilagodili gornjem nivou buke koji je propisan - rekao je Šekularac.

Prema njegovim rečima, komunalni micionari dnevno kontrolišu na desetine objekata, a od početka primene zakona 17 objekata je kažnjeno iznosom od 200.000 dinara i oni će biti strože kažnjeni ukoliko u narednih godinu dana ponove prekršaj.

- Imaćemo ovlašćenje da privremeno oduzmemo emitere buke, istrumente, zvučnike. Nećemo ni bežati od toga da iniciramo i zabranu obavljanja delatnosti ugostiteljskog objekata, ako to budemo morali - naveo je on.

Šekularac kaže da zakon o buci komunalnim milicionarima daje šira ovlašćenja, te da oni mogu da podnesu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, izreknu meru privremenog oduzimanja emitera buke, kao i da iniciraju zabranu obavljanja delatnosti objekta za neki naredni period.

Navodi da dozvoljeni nivo buke zavisi od toga u kojoj zoni se nalazi objekat i da li se merenje vrši danju ili noći i ističe da može da varira od 30-60 decibela.

- Za prekoračenje dozvoljenog nivoa buke, bez obzira u koje doba dana se meri, kazne mogu biti u fiksnom iznosu od 200.000 dinara, a kada su u pitanju pravna lica, one mogu da variraju od pola miliona do milion dinara - rekao je Šekularac.

Šekularac napominje da je zakonom o buci regulisan rad i ugostiteljskih objekata koji imaju baštu, kao i objekti u Skadarliji i na Adi Ciganliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)