ALTINA I KAMENDIN DOBILI STAJALIŠTA: U okviru izgradnje brze pruge, zemunskim naseljima izgrađeni peroni i nadvožnjak

S. V.

07. 03. 2022. u 08:51

NA DEONICI brze pruge između Beograda i Stare Pazove, osim rekonstruisanih postojećih i novih železničkih stanica, izgrađena su stajališta u zemunskim naseljima Altina i Kamendin.

АЛТИНА И КАМЕНДИН ДОБИЛИ СТАЈАЛИШТА: У оквиру изградње брзе пруге, земунским насељима изграђени перони и надвожњак

Foto GO Zemun

Kako kažu u Opštini Zemun, obnovljeni su koloseci i izgrađeni novi peroni dužine 110 metara sa nadstrešnicama i pothodnicima. Stajališta su namenjena za gradski i prigradski saobraćaj, postavljen je video-nadzor, kao i oprema za informisanje i usmeravanje putnika. Oko 30.000 žitelja zemunskog naselja Altina prvi put dobija železničko stajalište. Meštani Kamendina će sa obe strane pruge prolaziti pešačkim pothodnikom, čime će njihova bezbednost biti na najvišem nivou.

- Za osobe sa smanjenom pokretljivošću biće dva lifta koja su već nabavljena i čeka se njihova ugradnja. Ceo prostor stajališta Kamendin je u potpunosti preuređen, a ovde su u toku završni radovi na izgradnji drumsko-pešačkog nadvožnjaka preko brze pruge Beograd - Novi Sad - objašnjavaju iz ove lokalne samouprave. - Ekipe "Beograd puta" postavile su završni sloj asfalta od Kurirske ulice, kao i na samom nadvožnjaku.

Do sad su urađene pristupne saobraćajnice iz Kurirske ulice u Kamendinu, a još je ostalo da se urede ulice koje će povezati nadvožnjak sa starim novosadskim auto-putem, kao i izgradnja dodatne trake za skretanje prema nadzemnom prelazu.

- Sam nadvožnjak u Kamendinu dugačak je oko 300 metara, a sa prilazima je oko 1,8 kilometara. Kad se i ovaj posao završi, preostaje samo da se postavi završni sloj asfalta od nadvožnjaka do tržnog centra "Zemun park", pa će meštanima ovih naselja biti lakši i transport i snabdevanje.

Ova moderna saobraćajnica povezivaće više zemunskih naselja sa starim auto-putem za Novi Sad i biće najkraća veza u ovom delu opštine.

DEŽURA SAOBRAćAJNA POLICIJA

DOK ne budu završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka, kao i podhodnika na stajalištu, na postojećem putnom prelazu, koji je izuzetno frekventan, organizovano je dežurstvo saobraćajne policije. Kad se završi nadvožnjak, ograda će biti postavljena sa obe strane pruge, kako bi se i fizički onemogućio neovlašćeni prelazak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!