CENTAR KULTURE SA 150 MESTA: Stari objekat u Ripnju biće rekonstruisan, dobiće i višenamenski prostor

M. S.

19. 02. 2022. u 06:47

ŽITELjI Voždovca uskoro bi mogli da dobiju novi prostor za kulturne sadržaje.

ЦЕНТАР КУЛТУРЕ СА 150 МЕСТА: Стари објекат у Рипњу биће реконструисан, добиће и вишенаменски простор

Zgrada u naselju Ripanj, Foto Google

Kako potvrđuju u opštini, raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za zgradu Doma kulture u Ripnju. Stari objekat biće potpuno rekonstruisan i adaptiran sa multifunkcionalnom salom.

Prema planovima, novi centar kulture imaće salu do 150 mesta koja će biti namenjena za pozorišne predstave, ali i za bioskopske projekcije.

- Ulazni hol i garderoba treba da budu dovoljne površine da smeste sve posetioce istovremeno - stoji u planu.

- Moguće je predvideti i dodatne sadržaje kao što su bar, lobi, prostor čekaonice.

Multifunkcionalna sala treba da zadovolji potrebe za održavanjem priredbi i predstava, a samim tim treba da ima sve potrebne prostorije koji se nalaze uz binu.

Takođe, predviđa se i filmska projekcija, pa je potrebno projektovati i sve prostore koje zahteva ovakva vrsta projekcije.

Osim sale za filmove i predstave, novi Dom kulture imaće i prostorije za igru i razonodu dece uzrasta od tri do 14 godina.

- Deo za igru projektovati kao odvojene za mlađu i stariju decu sa odvojenim pratećim prostorima - navodi se u javnoj nabavci.

- Fasadu projektovati u skladu sa ambijentom, namenom objekta, karakterom programa i lokacije a uz primenu savremenih materijala.

IGRALIŠTE

PROJEKTOM izgradnje Doma kulture, predviđeno je i uređenje partera, dečjeg igrališta sa spravama. Osim toga, ispred objekta biće uređena zelena površina sa stazama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!