CENTAR DOBIJA VIŠE NOVCA NEGO VRAČAR: Posle rebalansa budžeta, gradske opštine raspolažu sa 7,1 odsto dodatnih sredstava

M. STANOJKOVIĆ

19. 02. 2022. u 08:51

NOVOM preraspodelom gradskog finansijskog kolača, svih 17 opština će u tekućoj godini imati na raspolaganju oko milijardu dinara više, odnosno oko 15 milijardi dinara.

ЦЕНТАР ДОБИЈА ВИШЕ НОВЦА НЕГО ВРАЧАР: После ребаланса буџета, градске општине располажу са 7,1 одсто додатних средстава

Surčin, Foto Ž. Knežević

Rebalansom budžeta za 2022. koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada u starom sazivu, obim sredstva iz drugih izvora finasiranja uvećan je za 7,1 odsto. I u ovoj novčanoj transakciji, Obrenovac je na vodećoj poziciji, pa će ukupno za projekte imati u kasi oko 1,8 milijardi dinara. Stari grad uspeo je da se pomeri sa poslednjeg mesta, pa će ove godine "najtanju" kasu ipak, imati Vračar sa oko 474 miliona dinara.

Kako je ranije bilo planirano, Obrenovac će najviše trošiti na ekološle projekte, a posle ovog rebalansa, njegova kasa teža je oko 146 miliona dinara, kada se izračunaju svi izvori finansiranja. Za njim ne kaska mnogo ni Lazarevac, koji ima drugi najveći budžet u iznosu od 1,3 milijardi dinara, a ukupan obim sredstava uvećan mu je za oko 15 miliona dinara.

Treću poziciju drži Palulula, koja umesto 1,1 milijardi ima 1,2 milijardi dinara.

Stari Grad , Foto A. K.

Voždovčani i Zemunci su posle nove raspodele uspeli da preskoče milijardu dinara, pa će Zemun imati oko 119 miliona više na stanju, a Voždovac oko 150 miliona dinara.

Opština Vračar je na dnu lestvice sa uvećanjem od oko 31 milion dinara, odnosno ukupno oko 474 miliona dinara. GO Stari grad sa svim izvorima prihoda umesto 494 miliona, računa na 24 miliona više, odnosno oko 518 miliona dinara.

Za planiranje aktivnosti, Zvezdarci imaju na računu oko 686 miliona dinara, umesto dosadaših 660 miliona dinara. Novi Beograd projekte može da planira u skladu sa 593 miliona dinara, dok je pre rebalansa imao oko 562 miliona dinara. Opština Surčin dobila je oko 903 miliona, dok je u ranijoj raspodeli imala oko 884 miliona dinara.

Vračar, Foto N. Fifić

Sopotska kasa teška je oko 691 milion dinara, umesto dosadašnjih 513 miliona dinara.

Mladenovac posle rebalansa može da računa na oko 817 miliona umesto na 796 miliona dinara. Opština Grocka za planirane projekte moći će da izdvoji oko 15 miliona više, odnosno ukupno na stanju ima oko 924 miliona dinara. Barajevo, sa prihodima iz budžeta, prodajom imovine, dotacijama ima više oko 86 miliona dinara, pa njihov ukupni budžet staje oko 752 miliona dinara. Čukarička kasa promenila se za svega tri miliona dinara, pa je teška oko 908 miliona dinara. Savski venac ima sada 572 miliona dinara, a Rakovica oko 682 miliona dinara.

GRAD RASPOLAŽE SA 165,9 MILIAJRDI

BUDžET Grada Beograda posle prvog rebalansa uvećan je za oko 3,1 odsto. Tako će Grad za ovu godinu imati ukupno oko 165,9 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!