MANEKENKA DEVET MESECI BEZ DOZVOLE: Jovani Švonji zbog prebrze vožnje izrečena kazna ispod zakonskog minimuma

V. N.

17. 02. 2022. u 19:54

JOVANI Švonji, nekadašnjoj manekenki i bivšoj supruzi fudbalera Filipa Đorđevića, izrečena je novčana kazna u visini od 120.000 dinara, a dobila je devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 15 kaznenih poena jer je vozila automobil 196 kilometara na sat, na delu puta gde je ograničenje 80 kilometara na sat.

МАНЕКЕНКА ДЕВЕТ МЕСЕЦИ БЕЗ ДОЗВОЛЕ: Јовани Швоњи због пребрзе вожње изречена казна испод законског минимума

Arhiva

U trenutku prekršija, sa njom su bila i njena deca od četiri i šest godina, a proverom je utvrđeno da joj je istekla vozačka dozvola.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije otkrio je da je Švonja sankcionisana u skraćenom postupku i to kaznom ispod zakonskog minimuma. Po njegovim rečima, tako ekstremni slučajevi nisu baš svakidašnji, ali se dešavalo da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

- Ovaj slučaj je privukao pažnju jer je reč o poznatoj osobi. Mi bismo voleli da se o tome više piše i kad je reč o anonimnim osobama, jer je to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je u krajnjem slučaju nasilnička vožnja - istakao je Radenković.

On je naveo da je, nažalost, tokom prošle godine na putevima u Srbiji nastradala 521 osoba, polovina od poginulih su bili vozači putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)