U ULIČICAMA LED KAO STAKLO: Zbog neočišćenih delova grada, JKP "Beograd put" dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno

A. Z. K.

15. 01. 2022. u 06:47

SNEŽNE padavine i temperature ispod nule otežale su Beograđanima kretanje kroz grad, tačnije kroz sporedne ulice koje nisu bile prve na listi za čišćenje gradskih službi.

У УЛИЧИЦАМА ЛЕД КАО СТАКЛО: Због неочишћених делова града, ЈКП Београд пут добија од 30 до 50 пријава грађана дневно

Senjak, Foto Privatna arhiva

Zbog saobraćajnica koje su bile okovane ledom na adresu JKP "Beograd put" prethodnih dana u proseku je stizalo od 30 do 50 prijava dnevno.

Prometne gradske saobraćajnice bile su čiste, ali led koji se taložio u ulicama drugog prioriteta, nataložio je i broj prijava. Građani su se javljali iz različitih delova grada, a "Beokom" servis preplavili su prethodnih dana apeli i žalbe upravo ovim povodom.

- Cela Zvezdara i Učiteljsko naselje su jedno veliko klizalište - navodi se u jednoj od mnogobrojnih prijava na "Beokomu".

- Pravi je poduhvat popeti se uzbrdo i spustiti se niz ulicu, nijedna osim Marčanske ulice nije očišćena. S obzirom na to da postoje mali kamioni sa rasturačima soli, da li bi mogao da se reši ovaj problem - pitaju građani nadležne posredstvom gradskog javnog servisa.

U blizini jednog vrtića na Senjaku roditelji koji su dolazili po decu ostajali su zaglavljeni jer je na raskrsnici Perside Milenković i Senjačke ulice led bio kao staklo.

U JKP "Beograd put" rekli su nam da su najveći broj prijava dobijali sa Voždovca, Zvezdare i Mirijeva. Nakon što na njihovu adresu stigne žalba oni raspoloživa vozila šalju na teren, a posipaju se otopljivači, a potom ekipe ponovo obiđu istu lokaciju.

- Sedamdeset odsto ulica drugog prioriteta obuhvaćeno je Operativnim planom zimskog održavanja - navode za "Novosti" u ovom preduzeću.

- Trenutno nam je prioritet čišćenje upravo ovih saobraćajnica. Naše ekipe susreću se sa problemima na terenu, a nepropisno parkirana vozila ih blokiraju i otežavaju kretanje vozila zimske službe. Problem ume da nastane i kada građani čisteći svoja vozila ili trotoare ispred domova bace sneg na kolovoz.

Voždovac, Foto Skrinšot

Kako bi pomogli svima, JKP "Beograd put" apeluje na građane da poštuju odluku o komunalnom redu i propisno ostave svoja vozila ili da omoguće pristup zimskim vozilima da prođu kroz njihove ulice.

Učiteljsko naselje, Foto Privatna arhiva

SVI IMAJU OBAVEZU

OSIM komunalnih preduzeća, i građani imaju obavezu da očiste sneg ispred zgrada, kuća, firmi i lokala. Ukoliko se građani ne uhvate lopate Odlukom o komunalnom redu propisane su kazne od 5.000 do 50.000 dinara. Građani imaju obavezu da sa krovova i isturenih delova zgrade uklone i ledenice. I za ovo su propisane kazne, za fitička lica u visini od 5.000 dinara, preduzetnike 25.000, a pravna lica će platiti 50.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina