BESPLATNI PROGRAMI ZA MLADE: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata u oblastima omladinskog sektora

A. V. V.

11. 01. 2022. u 06:47

GRADSKI sekretarijat za sport i omladinu uputio je poziv prestoničkim udruženjima i ustanovama da dostave predloge projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koji će se sufinansirati i realizovati u 2022. godini.

БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА МЛАДЕ: Јавни позив за достављање предлога пројеката у областима омладинског сектора

Foto M. Anđela

Prednost imaju projekti koji su predviđeni za rad sa mladima uzrasta od 15 do 19 godina.

Uslov je da svi programi moraju da budu besplatni i da se realizuju tokom svakog meseca, u periodu od 15. marta do 31. decembra 2022. godine. Iz Gradske uprave podvlače da se konkurs ne odnosi na programe iz oblasti sporta.

Kako se navodi u dokumentaciji, projekti treba da budu iz sfere nauke, umetnosti, obuke tradicionalnim veštinama starih zanata, zatim oni koji se odnose na rad sa talentovanim mladima, kao i tinejdžerima iz marginalizovanih grupa i disfunkcionalnih porodica. Takođe, tu su i projekti iz oblasti neformalnog obrazovanja, bezbedonosne edukacije i borbe protiv vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici, kao i iz aktivizma, socijalne uključenosti, zdravih stilova života i pravilnog korišćenja slobodnog vremena.

- Pravo da podnesu prijavu imaju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi, ustanove, naučnoistraživački instituti i druga pravna lica - precizira se u pozivu Sekretarijata za sport i omladinu.

- Podnosilac projekta sredstva iz budžeta Grada Beograda može da koristi za zakup prostora, komunalne troškove, angažovanje stručnjaka koji realizuju projekat, rad kancelarije, prevoz korisnika, nabavku potrošnog materijala i za ostale, nepredviđene troškove.

Zainteresovana udruženja i ustanove predloge treba da pošalju na adresu Gradske uprave najkasnije do ponedeljka, 24. januara.

Podračun

IZ Gradske uprave napominju da podnosioci prijava kojima komisija odobri sufinansiranje projekta moraju, kao korisnici javnih sredstava, da otvore podračun kod Uprave za trezor, i to najkasnije do dana potpisivanja ugovora. Na ovaj način sva sredstva iz budžeta Grada Beograda koja su predviđena ugovorom prenosiće se isključivo na ovaj račun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)