BEOGRADSKA ZIMA: Uz vatromet otvoreno klizalište na Trgu Republike (FOTO)

Tanjug

08. 01. 2022. u 21:40

U OKVIRU manifestacije Beogradska zima, večeras je uz muzičko-scenski nastup i vatromet otvoreno klizalište na Trgu Republike.

БЕОГРАДСКА ЗИМА: Уз ватромет отворено клизалиште на Тргу Републике (ФОТО)

Foto: Tanjug

Klizalište će biti otvoreno do 28. februara, a radiće svakog dana od 10 do 22 sata.

Prema rečima direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića, klizalište na Trgu Republike je jedno od najvećih na Balkanu i prostire se više od 2.000 kvadratnih metara.

- Zahvalio bih se Gradu Beogradu i celoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji da ovakvo klizalište imamo na Trgu, jer je to pokazatelj da je Beograd metorpola i da može da se takmiči sa svim svetskim gradovima - rekao je Handanović.

Kaže da klizalište ima deo koji je pokriven, kao i deo koji je otvoren i nalazi se kod spomenika Knezu Mihailu. Kada je reč o epidemiološkim merama, Handanović je naveo da sve ustanove kulture u okviru Beogradske zime prate mere Kriznog štaba. Dodaje da tako i za klizalište važi pravilo da na površini od 2.000 kvadrata ne može biti više od 350 klizača.

Reakcije građana na otvoreno klizalište su, kaže Handanović, divne i pozitivne i da je svima "srce puno" što su se konačno stvorili vremenski uslovi za formiranje leda.

Klizanje je na dan otvaranja besplatno, a cena ulaznice ili najam klizaljki je 300 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!