ASFALTIRAJU DO RECIKLAŽNOG CENTRA: Na širokom putu biće izgrađena saobraćajnica koja će voditi do budućeg reciklažnog centra u Batajnici

S. V - G. N.

10. 01. 2022. u 08:29

NA MESTU divlje deponije u zemunskom naselju Batajnica, gde nesavesni sugrađani bacaju otpatke hrane, pokvarene kućne uređaje, građevinski šut ali i leševe uginulih životinja, biće izgrađen reciklažni centar.

АСФАЛТИРАЈУ ДО РЕЦИКЛАЖНОГ ЦЕНТРА: На широком путу биће изграђена саобраћајница која ће водити до будућег рециклажног центра у Батајници

Foto P. Mitić

Do budućeg pogona za preradu smeća, u Ulici široki put, biće izgrađena nova saobraćajnica.

Gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javni uvid za ovaj projekat, a sugrađani svoje primedbe mogu podneti do 31. januara. Površina obuhvaćena Planom detaljne regulacije za ovu zemunsku saobraćajnicu iznosi oko 17 hektara.

- U okviru granice plana Široki put je deo sekundarne ulične mreže, koji od naselja Batajnica vodi na severoistok ka Dunavu. Planirana širina Širokog puta iznosi minimalno 15 metara, što podrazumeva kolovoz od sedam, dvosmerne biciklističke staze od tri, zelenila sa drvoredom od dva metra i trotoarima sa obe strane širine jedan i po metar - navodi se u dokumentaciji.

PROJEKAT Trasa kojom će prolaziti buduća ulica, Foto Printskrin

Izgradnja reciklažnog centra u Batajnici rešiće dugogodišnji problem nelegalne deponije koja se ovde stvori bez obzira koliko puta komunalne ekipe u kamionima odvezu tone đubreta. Bahatim ljudima nije teško da dođu iz Inđije, Banovaca ili Stare Pazove i da se u ovom delu Batajnice "reše" krupnog ili sitnog otpada iz domaćinstva. Rešenjem koje je u junu 2016. godine potpisao tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, lokacija Široki put određena je za izgradnju jednog od ukupno 10 centara za skupljanje otpada.

Voze bicikl, šetaju i trče

Iako nije u zavidnom stanju, još manje na zavidnoj lokaciji, Široki put vole rekreativci.

Žitelji Batajnice koriste ovu ulicu koja vodi do Dunava za vožnju bicikla, šetnju i trčanje i za uživanje u fizičkoj aktivnosti im ne smeta što je trasa zatrpana smećem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024