ŠKRIPA KLIZALJKI I NA TRGU REPUBLIKE: Otvoreno klizalište u centru grada

J.D.

08. 01. 2022. u 20:28

UZ snežne pahulje, dobro poznate numere svetskih di džejeva i brojne animatore večeras je na Trgu republike i zvanično počelo da radi klizalište. Brojni Beograđani ali i gosti prestonice okupli su se već oko podneva da među prvima isprobaju ledenu ploču i uživaju u čaroliji na ledu oko spomenika Knezu Mihailu.

ШКРИПА КЛИЗАЉКИ И НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Отворено клизалиште у центру града

Foto: I. Marinković

U kasnim večernjim satima počeli su da se stvaraju redovi kod punktova za iznajmljivanje klizaljki, a klizače su sa bine bodrili di džejevi. Osim na klizaljkama, nesigurni mališani mogli su da klizaju i uz pomoć animatra, instruktora ali i plastičnih sanki.

Prema rečima direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića, klizalište na Trgu Republike je jedno od najvećih na Balkanu i prostire se više od 2.000 kvadratnih metara.

- Zahvalio bih se Gradu Beogradu i celoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji da ovakvo klizalište imamo na Trgu, jer je to pokazatelj da je Beograd metorpola i da može da se takmiči sa svim svetskim gradovima - rekao je Handanović.

Ako vremenski uslovi to dozvole radno vreme klizališta biće od svakog dana od 10.00 do 22.00, a sve izmene i dodatne servisne informacije biće pravovremeno objavljene na sajtu i društvenim mrežama CEBEF. Planirano je i da se svakodnevno na ledu nalaze instruktori klizanja, a biće organizovane i škole klizanja za najmlađe.

Preporučeno je nošenje maski, a zbog epidemiološke situacije biće ograničen i broj klizača na ledenoj površini. Svakodnevno će biti organizovane i dežurne lekarske ekipe u slučaju da nekom bude potrebna njihova pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati