RADOJIČIĆ: Obezbeđena sredstva za dokumenta za beskućnike

Tanjug

05. 01. 2022. u 13:06

GRADONAČELNIK Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je na poslednjoj Sednici Skupštine grada odlučeno da se izdvoje posebna sredstva kako bi osobama koje se nalaze u beskućništvu ili riziku od beskućništva bila obezbeđena lična dokumenta neophodna za utvrđivanje njihovog identiteta.

РАДОЈИЧИЋ: Обезбеђена средства за документа за бескућнике

Foto Tanjug

- Time će se dodatno ubrzati i ostali vidovi pružanja pomoći osobama bez krova nad glavom. Sa ličnom dokumentacijom, oni će biti vidljiviji i samim tim mnogo brže, lakše i efikasnije će im biti pružani i ostali vidovi socijalne pomoći - istakao je gradonačelnik.

Kako se navodi u saopštenju Beoinfo, Radojičić je naglasio da lica bez krova nad glavom mogu potražiti smeštaj u Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Kumodraškoj ulici, a da je u toku prošle godine otvoren još jedan objekat na Vračaru.

Foto N. Skenderija

 

- Sugrađanima kojima je potrebna ta vrsta pomoći mogu na ovim mestima da dobiju hranu, topli kutak, odeću i sve drugo što im je neophodno. Preko 80 odsto korisnika je vakcinisano, poštuju se procedure, obezbeđena je zaštitna oprema, kao i sredstva za dezinfekciju. Kada su u pitanju deca, pre dve godine otvoreno je Prihvatilište za decu, gde se trenutno nalazi oko dvadesetoro dece - poručio je Radojičić.

On je apelovao na sve sugrađane da kada uoče da je nekome potrebna ta vrsta pomoći, to odmah prijave nadležnim institucijama, a da će Grad Beograd preduzeti sve neophodne mere.

BONUS VIDEO - VREMEPLOV: Pogledajte kako su izgledale ulice Beograda i poznate kafane pre tačno 100 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)