STAROGRAĐANI ZA DECU IZ SVRATIŠTA: U opštini organizovana akcija prikupljanja poklona

J.D.

20. 12. 2021. u 15:25

OSIM po hladnom vremenu i toplim stvarima koje su svima potrebne, decembra je i mesec darivanja. Kako bi se novogodišnjim paketićima obradovala i deca iz svratišta, opština Stari grad od sredine meseca počela je sa prikupljanjem poklona.

СТАРОГРАЂАНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ СВРАТИШТА: У општини организована акција прикупљања поклона

Foto: Petar Milosevic

Tople jakne, čizme, kape, rukavice, šalovi, džemperi, pantalone, duksevi, knjige i slatkiši samo su deo prikupljenih stvari koje su Starograđani do sada doneli u uslužni cenatr opštine. Odeća i obuća, koju zaposleni trenutno razvrstavaju i polako pakuju u paketiće uglavnom je za mališane uzrasta do 10 godina.

- U samo nekoliko prvih dana od kada smo pokrenuli akciju odazvao se veliki broj građana, koji su sa oduševljenjem donosili poklone - ističu nadležni iz Starog grada. - U petak smo imali veliki odziv građana, a pojedini su se vraćali i nekoliko puta jer su pojedine stvari koje su hteli zaboravili da donesu.

Svi oni koji budu želeli da se priključe akciji "Starograđani za decu iz svratišta" poklone i stare stvari mogu doneti u Uslužni centar opštine Stari grad, ulaz iz Nušićeve ulice sve do petka u periodu od 9 do 16 časova. Pokloni će mališanima biti uručeni pred Novu godinu.

Svratište za decu je usluga koja postoji od 2007. godine i koja je namenjena isključivo deci koja žive i rade na ulicama Beograda. Za sada postoje dve lokacije na Zvezdari i Novom Beogradu u kojima borave mališani starosti od 5 do 15 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton