EKSTRAZONA I ZA LAZAREVAC: Inicijativa komunalnog preduzeća o uvođenju novog dela za parkiranje

A. Z.

13. 12. 2021. u 06:47

GRADSKA opština Lazarevac uskoro će dobiti takozvanu ekstra parking-zonu u centru Lazarevca.

ЕКСТРАЗОНА И ЗА ЛАЗАРЕВАЦ: Иницијатива комуналног предузећа о увођењу новог дела за паркирање

Foto M. Anđela

Ukoliko Gradski sekretarijat za saobraćaj aminuje odluku, u novoj, ekstrazoni mesto će se naplaćivati po 70 dinara, a vozači će moći da ostave svoje "ljubimce" do dva sata na skoro 300 mesta. I na novoizgrađenim parking prostorima biće naplaćivana cena kao u novoj zoni, odnosno 70 dinara po satu.

- Rekonstruisani parking u Ulici Voke Savić, ispod nove Robne kuće, biće svrstan u novu ekstrazonu - navode u JKPK "Lazarevac". - Takođe i ulicama Karađorđeva, Dimitrija Tucovića, Hilandarska, Dare Ranđić, Svetog Dimitrija i Voke Savića (ispod Suda) parking-mesta prelaze iz prve u novu, ekstrazonu. U Igmanskoj, Janka Katića, Miloja Bogdanovića, Zagorke Dragović i Sime Rovinskog biće uvedena druga zona naplate.

Kako navode iz ovog preduzeća, na prostorima koji su predloženi za uvođenje u novo područje naplate, popunjenost kapaciteta je svakog dana velika. Ovo je razlog što će na ovom prostoru parkiranje biti ograničeno na dva sata.

Na teritoriji GO Lazarevac parking u prvoj zoni se naplaćuje 45 dinara po satu i vozila se na ovim mestima mogu ostaviti maksimalno tri sata. Druga zona je deset dinara jeftinija i nema vremenskog ograničenja.

OBAVEŠTENjE GRAĐANIMA

- O svim promenama će građani biti blagovremeno informisani preko medija, na sajtu našeg preduzeća, kao i putem društvenih mreža - rekli su u JKPK "Lazarevac".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)