PRAZNICI ZA MALE I VELIKE: Manifestacija "Beogradska zima" počela je otvaranjem Trga bajki, a trajaće do sredine januara

S. Milošević

12. 12. 2021. u 12:15

OMILjENA decembarska manifestacija "Beogradska zima" i ove godine organizovana je na radost Beograđana, a ponajviše mališana.

ПРАЗНИЦИ ЗА МАЛЕ И ВЕЛИКЕ: Манифестација Београдска зима почела је отварањем Трга бајки, а трајаће до средине јануара

Foto Novosti

Pod sloganom "Uvek Beograd", tokom decembra i januara biće organizovano više od 14 događaja za sve generacije.

- Neke od njih, prvi put i na rubnim delovima grada - najavljeno je u Skupštini grada.

TRG BAJKI

U petak je otvoren Trg bajki ispred Teatra "Vuk", na Zvezdari. Ovde će se svakodnevno, kao i na maloj sceni "Kult", od 12 do 18 sati do 30. decembra igrati srpske narodne bajke, opere za decu, lutkarske predstave Pozorišta lutaka "Pinokio". Ovde će biti organizovane i edukativne i ekološke radionice, prezentacije, koncerti.

DEČJI KARAVANI

Dečji karavani biće organizovani tokom decembra i januara u organizaciji Dečjeg kulturnog centra na 25 lokacija širim prestonice. Kamion dug 14 metara svakog dana gostovaće u drugom mestu, a karneval će obići: Petlovo brdo, Kumodraž, Batajnicu, Barajevo, Obrenovac, Beli Potok, Mirijevo, Železnik, Mladenovac, Vidikovac, Braće Jerković, Kaluđericu, Kotež, Sopot, Umku, Borču, Veliki Mokri Lug, Padinsku skelu, Vrčin, Altinu, Surčin, Lazarevac, Resnik i Grocku. Prvi karneval počinje već u ponedeljak, 13. decembra. Dečji horovi okupljeni u projekat "Beograd peva" izvodiće dečje numere zajedno sa Leontinom, Ivanom Peters, Tijanom Dapčević. Posle pesme, mališani će gledati komične pozorišne i lutkarske predstave.

Foto Instagram

TRG OTVORENOG SRCA

U centru grada na Trgu republike u sredu, 15. decembra, otvara se Trg otvorenog srca. Na novogodišnjem bazaru prodavaće se suveniri, nakit, ukrasi, igračke. Posetioci će moći da uživaju u toplim napicima, slatkišima i drugim poslasticama.

KARNEVAL U KNEZU

Karnevalska povorka, u kojoj će učestvovati oko 300 mališana PU "Dečiji dani" kretaće se 16. decembra od 11.30 Knez Mihailovom ulicom. Maskirana u poklone, ukrase, vilenjake i Deda Mrazove, deca će šetati predvođena "Unca bendom", okružen artistima na štulama i žonglerima. Povorka će se zaustaviti kod bine na Trgu republike gde u 12 sati počinje koncert. Deca i sugrađani uživaće u nastupu Tijane Dapčević, Ivane Peters, Leontine, Sergeja Ćetkovića. Zabavljaće ih i Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Deda Mraz i vilenjaci, hor "Čarolija", hor Dečjeg kulturnog centra, "Unca bend".

Foto K. Mihajlović

KREATIVNE RADIONICE

Na Trgu republike, 17, 18, 24. i 25. decembra održavaće se radionice "Moja novogodošnja želja". Deca će pisati svoje želje na karticama koje će posle biti plastificirane. Onda će biti okačene na dugačak štrik i razvučene oko novogodišnje jelke. Najoriginalnije krtice stići će do Deda Mraza koji će ih ostvariti!

PISMO DEDA MRAZU

Mali Beograđani moći će da napišu pismo Deda Mrazu koje će ubacivati u veliko poštansko sanduče na Trgu republike pored novogodišnje jelke.

Foto P. Mitić

PARK VOJVODE VUKA

Od 17. decembra do 23. januara, u organizaciji GO Stari grad, biće održana manifestacija "Starogradska zima" u Parku vojvode Vuka na Topličinom vencu. Ovo će biti mesto gde će se uživati u sjajnoj hrani, toplim i hladnim napicima i vrhunskoj muzici najvećih zvezda. U 10 gastrokućica najbolji beogradski restorani pripremaće hranu za posetioce. Prvog dana manifestacije, sa početkom u 17 sati posetiocima će se predstaviti di-džej Tica, zatim će nastupiti hor "Čarolija", a onda "Leksington bend".

KLIZALIŠTE NA TRGU

Klizalište na Trgu republike otvara se 25. decembra i biće dostupno za posetioce do kraja februara. Beograđani i gosti prestonice uživaće u omiljenom zimskom sportu na rekreativni način.

Foto P. Mitić

"POKLONIJADA"

Novogodišnji festival domaćih slatkih poklona biće organizovan u Domu omladine 25. i 26. decembra. Ovo će biti prodajna izložba domaćih ručno rađenih proizvoda, jedinstvenih slatkiša, prirodne kozmetike.

PRETPRAZNIČNI ROK

Pretpraznični koncerti održaće se 29. i 30. decembra od 17 sati na Trgu Nikole Pašića. Ulepšaće Novu godinu ljubiteljima roka, koji će uživati u muzici "Električnog orgazma", bendova "Kanda, Kodža i Nebojša" i "Bjesovi", hrvatskog sastava "Let 3". Drugog dana nastupiće bosanski rege sastav "Zoster" i predstavnici alternativnog roka "Artan Lili" i "Obojeni program".

Foto V. Danilov

OTMENO NA KOLARCU

Besplatan koncert klasične muzike "Otmeno" biće održan na Kolarcu u novogodišnjoj noći sa početkom u 19 sati. Na programu će biti orkestarska i kamerna umetnička muzika, koju će za klavirom izvoditi Aleksandar Serdar, Roberd Laktoš za violinom, Dragan Đorđević - violončelo i orkestar "Kamerata Serbika".

GRADSKI DOČEK

Gradski doček počinje od 20 časova ispred Doma Narodne skupštine. U novogodišnjoj noći posetioce će zabavljati Sara Jo, Jelena Karleuša i Marija Šerifović, dok će posetioci Sava promenade uživati u muzici Gorana Bregovića.

Program predstavljen u Skupštini grada, Foto Tanjug

ULICA OTVORENOG SRCA

Kao i svake godine, 1. januara od podneva, Beograđani će moći da uživaju u Ulici otvorenog srca duž Svetogorske i Makedonske ulice. Mališane će zabavljati žongleri, akrobate, mađioničari. Manifestacija će kao i ranije, biti posvećena projektu "Doktori klovnovi", koja pomaže mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Ulice otvorenog srca biće organizovane i u svim prigradskim opštinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA BAS STANICU JOŠ 20 MILIONA EVRA: Čeka se završetak prve faze radova na autoBuskom čvorištu u Bloku 42