HOTEL "OBRENOVAC" NUDE ZA 402 MILIONA: Napušteni i ruinirani ugostiteljski objekat na periferiji traži vlasnika

S. Vidačković

08. 12. 2021. u 08:51

HOTEL "Obrenovac", koji se nalazi na samom ulazu u ovu prigradsku opštinu, napušten već sedam godina i kompletno ruiniran, nudi se za 402 miliona dinara!

ХОТЕЛ ОБРЕНОВАЦ НУДЕ ЗА 402 МИЛИОНА: Напуштени и руинирани угоститељски објекат на периферији тражи власника

Jedna od soba ugostiteljskog objekta, Foto M. Labudović

Republička direkcija za imovinu i JP "Elektroprivreda Srbije" raspisale su tender za prodaju ovog hotelskog kompleksa, koji je u njihovom vlasništvu, po početnoj ceni od 401,9 miliona dinara. Ipak, novi vlasnik će za obnovu morati da uloži bar deset miliona evra.

Kompleks čine zgrada hotela, u vlasništvu EPS, korisne površine 10.413 kvadrata i građevinskog dela od 12.301 kvadrat. Objekat čine nisko i visoko prizemlje, šest spratova i tavan, pomoćna zgrada za smeštaj trafostanice i građevinsko zemljište od pet hektara. Sam hotel ima 105 soba, tri restorana i salu za simpozijume.

Obrenovački hotel ne radi već godinama. Pre poplava u maju 2014. godine tu su boravili azilanti, a posle toga u sobama su privremeni smeštaj dobili meštani kojima je voda uništila kuće. Sada u objektu nema nikog i u nezavidnom je stanju. Prema rečima predsednika GO Obrenovac Miroslava Čučkovića, za ovaj projekat niko nije bio zainteresovan dok ova opština nije bila priključena na auto-put, daleko od Beograda, bez fabrike "Meita" i njenih kooperanata iz celog sveta, ljudi koji rade projekat odsumporavanja i obnove teroelektrane...

- Prevrnuo sam nebo i zemlju da, kao predsednik Opštine, taj objekat dođe do nekog ko će uložiti ogromna sredstva u rekonstrukciju, kako bi vratio stari sjaj - kaže Čučković, za "Novosti".

- Niko nije želeo da uloži desetine miliona evra, koliko iznosi predračun i projekat sanacije koji smo uradili. Ne postoji vlasnik većeg srpskog hotela ili lanca ovakvih ugostiteljskih objekata kod kog nisam išao lično, da mu predočim stanje i karakteristike objekta i da molim da ovde nađe interes i uloži svoj novac. Sada, kad nam je opština razvijenija u svakom pogledu, postoje ozbiljne šanse da neko tu investira minimum 10 miliona evra, te da od tog prostora pravi jedan moderan kompleks koji će biti na ponos svih Obrenovčana.

Foto Privatna arhiva

Izgrađen 1983. godine, u to doba hotel "Obrenovac" bio je popularno mesto za izlazak, dolazili su gosti iz svih delova Beograda. Tu su se održavale svadbe, proslave matura, ispraćaji u vojsku, ali su se organizovali i kongresi, koncerti tada popularnih zvezda zabavne i narodne muzike. Takođe, lep enterijer obrenovačkog ugostiteljskog objekta "glumio" je u nekoliko jugoslovenskih filmova.

PONUDE DO 20. DECEMBRA

PRODAJA se vrši prikupljanjem pisanih ponuda, a kupoprodajna cena treba da bude uplaćena u roku od 15 dana od zaključenja ugovora. Ponude se primaju do 20. decembra u 15 sati, na pisarnici Direkcije. Kako smo saznali, novi vlasnik biće poznat na proleće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)