MATKO Parlov, sin najuspešnijeg jugoslovenskog boksera kaže da je vest da će ulica u Beogradu poneti ime Mate Parlova veoma obradovala porodicu, jer je to velika čast i način da se sve što je postigao sačuva od zaborava.

beogradjanin

11.11.2021. 18:41

Mala ispravka - Beogradu je cast(!) da ima ulicu Mate Parlova. Sportista i covek bez premca, evo jedne anegdote iz beogradske kafane: U 'zagrejanoj' kafani, potpuno nepoznat covek ustaje od svog stola/drustva, prilazi stolu Mate Parlova i bez ikakvog upozorenja, udara mu samar. Kafana zanemela, tajac potpun. Mate ustaje, gleda dripca u oci i pita 'oke bato, jel sad ok'. Dripac zbunjen, vraca se za svoj sto 'hehe, jeste videli, udario sam Parlovu samar'. A sto mu se momentalno ispraznio, nece bre niko da sedi sa mufljuzom. Naravoucenije: Mate nije dozvolio da mu neka zamlata pokvari vece sa prijateljima. Ljudina!

ime poznato redakciji

11.11.2021. 22:37

Парлов је заслужио улицу у Београду али можда би било примереније да је она на Кошутњаку или поред Маракане.

Delija

12.11.2021. 13:11

@ime poznato redakciji - Da mozda umesto Ljutice Bogdana preimenovati. Ipak je taj stadion bio krcat za najveci boks mec ikada na Balkanu i red je da ta ulica ponese njegovo ime. Podneta je inicijativa gradu Beogradu i najavljeno je usvajanje ovog predloga jer ima najvise smisla. Zamislite kako to gordo zvuci Stadion Marakana u ul Mate Parlova! Sampionski nema sta.

Srbija No1

13.11.2021. 15:16

Pored toliko naših sportista i umetnika iz svih oblasti mi ćemo dati naziv ulice po tuđinu. E zato nam je tako kako nam je, jer više cenimo tuđina nego svoga. Trebao nas je nato 99 sve potamaniti kad smo bagra.

Jovan

13.11.2021. 18:32

Mate Parlov je veliki pošteni čovek bio veliki sportitista bokser kojeg smo svi voleli bilo koje nacionanosti bili on nije gledo koje ko nacije i vere bio ovo vam govorim pošto smo se dobro poznavali a odlazio sa u Pulu u kafić nezna koliko puta mesečno kad god sa dovozio turiste u Pulu i znao sam ga ka spirtistu zaslužio je ulicu u Beogradu !!!