UŽAS U SOLITERU NA MIRIJEVU: Izlila se kanalizacija u podrume - Stanari strahuju od zaraze (FOTO)

A. Z. K.

26. 10. 2021. u 10:34

KUHINjSKA kanalizacija izlila se krajem septembra u podrum zgrade u ulici Mirijevski venac 24. Problem sa cevima saniran je veoma brzo, ali stanari sada imaju muke jer ekipe JP "Gradsko stambeno" još nisu dezinfikovale podrumske prostorije.

УЖАС У СОЛИТЕРУ НА МИРИЈЕВУ: Излила се канализација у подруме - Станари страхују од заразе (ФОТО)

Foto: Novosti

U ovom preduzeću, međutim, kažu da je sušenje otežano zbog vlažnosti vazduha, pa će obaviti dezinfekciju kada se za to steknu uslovi.

Krajem septembra voda se iz kanalizacione vertikale izlila i napravila havariju u podrumu. Vrlo brzo na teren je izašla ekipa "Rastošnice" koja je sanirala problem sa cevima. Prema rečima stanara ove zgrade, voda u podrumima se osušila sama. Slali su mejlove na adresu Javnog preduzeća "Gradsko stambeno", ali konkretne odgovore nisu dobijali.
- Već mesec dana u podrumu je havarija, voda se sama suši, a što više vreme odmiče plašimo se zaraze, a počinju da se šire neprijatni mirisi - navode stanari ove zgrade u Mirijevu. - Slali smo mejlove ne bi li neko došao da obavi dezinfekciju prostorija, ali jedini odgovor koji smo dobili je da će "neko iz nadzora da obavi urgenciju", ali nemamo informaciju da je iko dolazio u zgradu.

Foto: Novosti

Kako su za "Novosti" rekli u JP "Gradsko stambeno", čekaju da se stvore adekvatni uslovi kako bi obavili dezinfekciju podrumskih prostorija:

- Dobili smo prijavu, ali zbog visoke vlažnosti vazduha, otežano je sušenje, pa je i dezinfekcija odložena dok se ne steknu uslovi. Svakako ćemo pratiti situaciju.


OKNO LIFTA PUNO VODE
NOVOBEOGRAĐANI iz Gandijeve 104 pre dve godine imali su sličan problem kada se okno lifta napunilo vodom zbog obilnih padavina. Oni su tada alarmirali JP "Gradsko stambeno" više od deset dana ne bi li ekipe izašle na teren i ispumpale vodu. Muke stanara trajale su danima, dok ekipe "Rastošnice", podizvođača javnog preduzeća, nisu napokon izašle na teren i sredile problem.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a