KRPE TOMIN SOKAK: Opština Zvezdara će sanirati ulicu koja nosi ime po slavnom pevaču

M. S.

06. 10. 2021. u 06:47

ULICA jugoslovenskog boema u naselju Vojvoda Vlahović, Tome Zdravkovića, čija životna priča u ovim danima ostavlja uplakane gledaoce posle svake projekcije, biće rekonstruisana.

КРПЕ ТОМИН СОКАК: Општина Звездара ће санирати улицу која носи име по славном певачу

RAMPA Deo Ulice Tome Zdravkovića, Foto Printskrin

Dva dana nakon pisanja "Novosti", Opština Zvezdara poslala je mašine, a prema planovima, najpre će biti zakrpljene prioritetne rupe, a nije još poznato da li će se menjati celokupan asfalt.

Prema rečima meštana, proširenje ulice široke dva i po metra nije moguće, jer je ona zapravo napravljena kao privremena dok se ne završe ostali pristupni delovi naselju.

Foto Printskrin

Ipak, popunjavanje kratera, u koje svakodnevno upadaju točkovi automobila, značiće makar malo lakši prolaz za stanare ovog naselja, kojima je ova ulice svojevrsna prečica.

- Komšije su se teško mimoilazile i upadale su u rupe - kaže za "Novosti", Marko Mladenović, predsednik Udruženja "Moje naselje".

- Radovi se izvode od krivine koja je najkritičnija, skida se sloj zemljišta i spušta se na neku normalnu ravan. Još nismo dobili informaciju da li će se raditi celokupan asfalt do vrha, ali ono što je bitno udarne rupe, ali krivina je bitna jer je asfalt klizav, pa često dolazi do proklizavanja automobila.

Kako su "Novosti" ranije objavile, Tomina ulica iz naselja izlazi direktno na Cvetanovu ćupriju, a zatim novoizgrađenom saobraćajnicom ka Miloševom kladencu vodi žitelje naselja do isključenja "Lasta" na auto-putu. Žitelji su više puta upozoravali nadležne na njeno stanje, koje ne priliči nazivu koje je dobila po slavnom pevaču.

SPOMENIK U SKADARLIJI

NA narednoj sednici Skupštine grada Beograda biće predložena odluka da Toma Zdravković dobije spomenik u Skadarliji. Inicijitivu, koja je usvojena u četvrtak, podneo je predsednik Socijaldemokratke partije Srbije Rasim Ljajić.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere