MEŠTANI LEŠTANA ZABRINUTI: Potekla crna voda sa česme, evo šta je uzrok

S. V.

04. 10. 2021. u 14:00

CRNA, gusta tečnost nalik na blato potekla je iz slavina domaćinstava u ulicama Save Kovačevića i Prvomajskoj u gročanskom naselju Leštane.

МЕШТАНИ ЛЕШТАНА ЗАБРИНУТИ: Потекла црна вода са чесме, ево шта је узрок

Problemi Gročansko naselje Leštane , Foto P. Milošević

Meštani su bili šokirani prizorom, a iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" kažu da se zamućena voda javlja nakon otklanjanja kvarova, te pražnjenja i ponovnog punjenja cevi. Povodom ove situacije reagovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji tvrdi da je snimak crne tečnosti koja izlazi iz slavina - montiran!

Snimci na kojima se vidi kako ljudi posude od nekoliko litara pune crnom tečnošću sa česme preplavile su društvene mreže i izazvale reakcije.

Kako za "Novosti" objašnjavaju iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", žitelji ove dve ulice u Leštanama nisu nedavno imali vodu u periodu od 8.00 do ponoći, a kada je kvar saniran, umesto čiste i bistre tečnosti iz česme je poteklo potpuno crna.

OŠ "Nikola Tesla" , Foto Arhiva

Kuća u Leštanima , Foto Arhiva

- Ova pojava se može dogoditi na pojedinim delovima mreže nakon otklanjanja kvarova ili radova na mreži, a posledica je pražnjenja i naknadnog punjenja cevi, što može da pokrene talog koji uvek postoji na unutrašnjim zidovima cevovoda - objašnjavaju iz "Beogradskog vodovoda".

- Naše ekipe su izašle na teren po prijavama i u toku je ispiranje mreže kako bi se ova pojava sanirala.

Međutim, uznemirujući snimci naveli su Gorana Vesića da ceo slučaj istraži, te je poslao nadležnu inspekciju na teren.

Kako je zamenik gradonačelnika napisao na svojoj fejsbuk-stranici, u Leštane je otišao i predsednik GO Grocka Dragan Pantelić.

- Utvrdili smo da je video-zapis montiran, a informacija lažna - napisao je Vesić.

- Posebno me je pogodilo jer su slagali da đaci OŠ "Nikola Tesla" piju mulj umesto vode.

Zamolio sam direktora osnovne škole Gačića da snimi video i pokaže javnosti da je voda koju deca u ovoj školi piju ispravna.

Moje pitanje ljudima, koji su spremni da ovako lažu, jeste da li zai da plaše roditelje čija su deca u školi da bi skupili neki jeftin politički poen. Bedno i jadno.

Na snimku, koji je Vesić podelio, vidi se kako direktor pomenute osmoletke Dragoljub Gačić i sam odlazi u kontrolu slavina u školi. Voda je svuda bila bistra.

 

PROCEDURA

ZAMUĆENA voda dosad se uglavnom javljala posle radova na ispiranju vodovodne mreže.

Sugrađani su se uglavnom žalili da im iz slavina tada teče žuta ili braon voda, ali dosad nije zabeleženo da ovako gusta i tamna tečnost dolazi kroz kućne cevi.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)