JELENA DIMIĆ JE MAJKA HRABROST: Čelnici grada u Progaru posetili samohranu mamu koja odgaja petoro dece

S. B. M.

03. 10. 2021. u 10:11

SAMOHRANU majku Jelenu Dimić sa petoro dece juče su posetili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević u njihovom domu u surčinskom naselju Progar.

ЈЕЛЕНА ДИМИЋ ЈЕ МАЈКА ХРАБРОСТ: Челници града у Прогару посетили самохрану маму која одгаја петоро деце

Druženje nadležni će pomoći majci oko brige o deci, Foto Beoinfo

Kako je tom prilikom precizirano, Jelena sama podiže decu, zbog čega Grad želi da joj pomogne.

- Objasnili smo joj koja sve prava ima po odlukama Grada, jer pomažemo ne samo socijalno ugroženim porodicama, nego i one sa više dece. Srećan sam što sam upoznao tu ženu, koja je prava majka hrabrost, puna optimizma i koja se bori da svoju decu podigne i da im pruži sve što može. Siguran sam će ona to i uspeti, uz stipendiju za decu, pomoć preko Centra za socijalni rad, zaposlenje kao gerontodomaćica, što ćemo omogućiti, jer na nama je da joj pomognemo maksimalno koliko možemo - rekao je Vesić.

Vesić je deci i majci ovom prilikom podelio poklone, između ostalog, lap-top, tablete, edukativne i druge igračke. Pored Vesića i Stanisavljevićeve, Jeleni Dimić u poseti bili su i predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša i glumac Svetislav Bule Goncić.

* * * * * * *

GORAN VESIĆ U SVOJOJ POKRETNOJ KANCELARIJI RAZGOVARAO SA ŽITELjIMA TRI SURČINSKA NASELjA

Infrastrukturni radovi u Progaru, Jakovu i Boljevcima

ŽITELjE Progara, Boljevaca i Jakova, naselja u opštini Surčin, juče je u svojoj pokretnoj kancelariji, a u okviru akcije "Beograd pobeđuje", "ugostio" zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto Arhiva

Zamenik gradonačelnika naveo je da su žitelji Progara poželeli da se i kod njih sredi prostor uz novi dom kulture, kao u Boljevcima.

- Važno nam je da svako naseljeno mesto u Surčinu bude urbanizovano. Boljevci su dobili i uređenu salu i vrtić. U Progaru se sledeće godine menja 14 kilometara vodovodne mreže, asfaltiraće se dva kilometra trotoara, koliko je već i urađeno, kao i nove ulice.

Razgovarali smo i o nekim dugoročnijim projektima, poput kanalizacije, ali i o noćnom prevozu - rekao je Vesić.

Istaknuto je da će Surčin biti opština u koju će se najviše investirati. Gradiće se nacionalni stadion, dobiće vezu BG voza iz Zemuna i nadalje do Obrenovca, kao i izlaz na auto-put i brzu vezu od Jurija Gagarina preko Vojvođanske ulice.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)