VESIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Laptopovi za beogradske učitelje i nastavnike stigli u Beograd (FOTO)

Novosti online

27. 08. 2021. u 22:05

PRVI kontingent od 3.250 laptopova za beogradske učiteljice, učitelje, nastavnike i nastavnice od skoro 7.000 laptopova koliko je Grad Beograd kupio stigao je večeras u glavni grad Srbije, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ВЕСИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Лаптопови за београдске учитеље и наставнике стигли у Београд (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

- Od sutra do ponedeljka stiže 17 šlepera sa tabletima za 67.592 dečaka i devojčica koji pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred u beogradskim javnim školama.

Grad Beograd u ponedeljak objavljuje plan podele tableta beogradskim učenicama i učenicima po opštinama. Od 3-16. septembra svakog dana deliće se tableti u jednoj beogradskoj opštini. Istovremeno, učitelji i nastavnici koji drže nastavu od 3-6. razreda dobiće laptopove.

Svi, nastavnici i učenici, dobiće kodove za digitalne udžbenike. Tableti koje će dobiti deca posle tri godine postaju vlasništvo roditelja. Do tada Grad Beograd ih je osigurao od krađe i uništavanja i to osiguranje neće koštati roditelje. Uz svaki tablet deca dobijaju besplatnu SIM karticu Telekoma Srbije sa besplatnim internetom. Sa tableta moći će da se pristupi samo sajtovima sa “bele liste” Ministarstva prosvete jer tableti su nastavno sredstvo.

Deca Beograda imaće ono što nemaju deca Beča, Pariza ili Berlina. Mnogo sam ponosan na tu činjenicu. I sva deca imaće tablet i besplatan internet bez obzira kakvo je materijalno stanje njihovih roditelja. Sva deca, jer meni je važno svako dete. Osmeh i sreća koji će imati naš deca kada dobiju tablete od svog Beograda najveća su nagrada koju možemo da dobijemo.

Beograd pobeđuje! - napisao je Goran Vesić na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)