EPILOG NESREĆE KOD STAROG ŽELEZNIČKOG MOSTA: Brod zakačio instalacije, intervenisali vatrogasci

Š. M.

23. 08. 2021. u 22:58 >> 23:04

NA starom Železničkom mostu kod Gazele, danas oko 17.00, došlo je do manje nezgode, kada je brod ploveći ispod njega zakačio elektroinstalacije.

ЕПИЛОГ НЕСРЕЋЕ КОД СТАРОГ ЖЕЛЕЗНИЧКОГ МОСТА: Брод закачио инсталације, интервенисали ватрогасци

Foto N. Skenderija

Time je izazvan požar koji je brzo ugašen, a na svu sreću povređenih nije bilo.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, brod je prolazeći uz središnji stub mosta prednjim delom uspeo da zakači kablove koji se tu nalaze. Očevici su odmah pozvali vatrogasna vozila i policiju, a brzo su na mesto nezgode stigli i radnici Elektrodistribucije kako bi otklonili kvar.

Prema prvim informacijama, pretpostavljalo se da je požar izbio na starom Savskom mostu, zbog čega je on skoro sat bio zatvoren za saobraćaj, a tramvajska vozila preusmerena na Most na Adi. To je bila greška jer se incident dogodio takođe na starom železničkom mostu, ali u blizini Sajma i Gazele.

- Požar je brzo ugašen, odnosno pre nego što su došla vatrogasna vozila - ističu za naš list očevici događaja.

- Njima je svakako bio težak pristup, pitanje kako bi prišli središnjem stubu, pošto je most godinama neprohodan za saobraćaj. Važno da povređenih nije bilo, a šteta je takođe minimalna.

Foto N. Skenderija

Zaposleni u Elektrodistribuciji uspeli su brzo da saniraju kvar koji je nastao na mostu, a sve vreme su dežurali i pripadnici rečne policije. Organi reda obavili su uviđaj, a više detalja o nezgodi biće poznato posle istrage.

BARŽE UDARILE U PANČEVAČKI MOST

NEZGODE u kojima se dešava da barže ili brodovi udare u stubove prestoničkih mostova nisu česte, ali su se dešavale u prethodnoj deceniji.

Tako su se pre deset godina tri barže otkačile u blizini Pančevačkog mosta, a jedna od njih koja je udarila u stub "Pančevca" nije nanela veću štetu. U akciji koja je trajala oko pola sata pripadnici rečne policije uspeli su da odvuku plovila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!