LISIČJI POTOK POSTAJE SPOMEN PARK: Vesić najavio uređenje mesta stradanja u Drugom svetskom ratu

B.B.

15. 08. 2021. u 17:03

LISIČJI potok postaće javna zelena površina, a Zavod za zaštitu spoemnika i JKP "Zelenilo Beograd", uradiće projekat rekonstrukcije Kraljeve česme i uređenja spomen parka, objavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika na svom Fejsbuk profilu.

ЛИСИЧЈИ ПОТОК ПОСТАЈЕ СПОМЕН ПАРК:  Весић најавио уређење места страдања у Другом светском рату

Goran Vesić

On je, na poziv istoričara Bojana Dimitrijevića i Branimira Gajića, danas posetio ovu lokaciju sa Oliverom Vučković, direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika i Slobodanom Stanojevićem, direktorom JKP Zelenilo Beograd.

Prema rečima Vesića, u decembru će Skupština grada proglasiti Lisičji potok javnom zelenom površinom, kako bi mogao da se uredi ovaj prostor i održava spomen park. On je naveo da će, zajedno sa predstavnicima udruženja koja su već upućivala predloge Gradu, biti raspisan konkurs za idejno rešenje spomenika.

- Lisičji potok i skoro uništena Kraljeva česma. Mesto gde je posle oslobođenja Beograda streljano, bez suđenja, oko hiljadu ljudi. Danas sam posetio ovo mesto - naveo je Vesić. - Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je nalog da odmah uradi projekat rekonstrukcije Kraljeve česme, a angažovaće Građevinski fakultet da se uradi projekat statike kako stene tako i parka. JKP Zelenilo Beograd dobilo je zadatak da pripremi projekat uređenja spomen parka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!