KROV SE URUŠIO, ZIDOVI SE KLATE: Posle požara u Radoja Somanovića dve porodice ostale bez stana

J. DINČIĆ

23. 06. 2021. u 07:56

GAREŽ, dim, uništeno stepenište, ostaci paljevine u dvorištu, kao i zidovi koji prete da se uruše sa trećeg sprata zgrade, u Ulici Radoja Domanovića 19 na Zvezdari, jedina su slika koja je ostala nakon požara koji je dan ranije izbio u ovoj višespratnici.

КРОВ СЕ УРУШИО, ЗИДОВИ СЕ КЛАТЕ: После пожара у Радоја Сомановића две породице остале без стана

Foto N. Skenderija

Ekipe policije završavale su u utorak uviđaj kako bi ustanovile šta je prouzrokovalo požar u kojem su dve porodice ostale bez krova nad glavom.

Prema nezvaničnim saznanjima, sve je krenulo od klima-uređaja čija spoljna jedinica se nalazila na terasi, a koja je radila ceo dan bez prestanka.

Brzom intervencijom vatrogasaca svi stanari su na vreme evakuisani i povređenih nije bilo, ali je akcija gašenja požara zbog otežanog prilaza trajala duže od tri sata. Od vatrene stihije potpuno su uništena dva stana, koja su se nalazila na poslednjem spratu, a iznad kojih je ostalo samo nebo. Krovna konstrukcija je potpuno izgorela i urušila se u unutrašnjost stanova, zbog čega preti opasnost da se zidovi uruše. Dodatni problem je i nadstrešnica odmah iznad ulaza u zgradu, za koju je pitanje trenutka kada će pasti, jer se skroz nakrivila i koju bi i malo jači vetar mogao da oduva.

Zbog sigurnosti električna energija je odmah isključena, a stanari iz ostala četiri stana su evakuisani. U svoje domove koji se nalaze u prizemlju moći će da se vrate tek kada struja i voda budu ponovo uključeni.

Foto N. Skenderija

- Čim smo osetili da nešto gori odmah smo pozvali vatrogasce, koji su nakon pet minuta izašli na teren - priča jedna od stanarki koja živi u susednom ulazu. - Svi stanari su odmah evakuisani, a materijalna šteta je ogromna. Sve je ljudima izgorelo, izgubili su sve što su imali.

Veću materijalnu štetu su pretrpela i dva stana koja se nalaze na spratu ispod, zbog poplave koja je nastala prilikom gašenja požara. Voda je probila i na zidove stanova u susednom ulazu. Jedna od vlasnica stana koji je izgoreo nije želela da daje izjave budući da se još oporavlja od šoka.

AUTOMOBILI BLOKIRALI PRILAZ

IAKO su pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade u ovu ulicu na Lionu stigli pet minuta posle prijave požara, nisu mogli da počnu sa intervencijom jer su im se na prilazu zgradi isprečila nekoliko nepropisno parkirana vozila. Dizalice "Parking servisa" su brzo uklonile parkirana vozila. Zbog toga nadležni apeluju na sve sugrađane da povedu računa o tome gde ostavljaju svoje automobile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)