TOPOLI PRESUĐENO ZBOG BOLESTI? Seča stabla kod Turističke škole izazvala negodovanje građana na mrežama

A. Z. K.

19. 06. 2021. u 11:14

ŽITELJI Novog Beograda zabrinuli su se u sredu, kada su videli da su ekipe JKP "Zelenilo - Beograd" posekle stablo topole u blizini Turističke škole. Iz ovog preduzeća kažu da je stablo bilo trulo, i da je seča bila neophodna.

ТОПОЛИ ПРЕСУЂЕНО ЗБОГ БОЛЕСТИ? Сеча стабла код Туристичке школе изазвала негодовање грађана на мрежама

Foto "Fejsbuk"

Kako kažu, stablo je staro oko 40 godina, i nije nikome smetalo.

- Ovo drvo je potpuno zdravo, sa lepom zelenom krošnjom, nikome nije smetalo, jer je bilo zasađeno pored parkinga i pravilo je divan hlad - govori jedan meštanin ovog dela Novog Beograda. - Stablo je bilo daleko od stambenih zgrada, udaljeno je i od igrališta. Stvarno mi nije jasno zašto je posečeno. Međutim, iz "Zelenila" navode da je deblo topole bilo bolesno i trulo i predstavljalo je potencijalnu opasnost za prolaznike.

- Naš ekipe su isekle stablo u sredu iz bezbednosnih razloga - govore u JKP "Zelenilo - Beograd". - Dan ranije upravo sa ovog stabla odvalila se jedna grana i pala. Ukoliko tokom redovnog monitoringa utvrdimo da je neko stablo nebezbedno, obolelo ili suvo, ono svakako mora biti uklonjeno kako bi se izbegle nemile posledice od eventualnog pada stabla ili grane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)