ZVANIČNO I TAKSA ZA KABASTI OTPAD: Način plaćanja komunalnih usluga na dnevnom redu beogradskog parlamenta

M. S.

09. 06. 2021. u 09:32

NOVA stavka na računima za "Infostan", odlaganje kabastog otpada, biće na uplatnicima građana verovatno od jeseni.

ЗВАНИЧНО И ТАКСА ЗА КАБАСТИ ОТПАД: Начин плаћања комуналних услуга на дневном реду београдског парламента

Foto Beoinfo

Ipak, da se uvrsti kao stavka objedinjene naplate biće omogućeno nakon usvajanja izmena odluke o načinu plaćanja komunalne usluge koja je danas na dnevnom redu Gradske skupštine.

Kako se navodi u predlogu odluke, posebno se iskazala potreba za izdvajanjem na uplatnicama naknada za iznošenje kabastog i posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada, koji se po svom sastavu ne mogu odlagati u kontejnere za sakupljanje komunalnog otpada. Tako će se naknadno odrediti mesečni iznos za ovu vrstu usluga.

Foto Beoinfo

Kako su "Novosti" ranije pisale, utvrđivanje cene ove takse biće moguće tek kad JKP "Gradska čistoća" dobije dozvolu za tretman kabastog otpada, koji ne bi smeo da se nađe sa komunalnim, poput boca od lakova i hemikalija. On će se izdvajati i tretirati na posebnoj lokaciji za to će, koja će najverovatnije, biti negde na novobeogradskoj strani.

Dosad su građani uglavnom otpad iz domaćinstva kao što su boce od lakova za farbanje, lakova za kosu, raznih hemikalija, bacali u komunalni otpad. Kada bude proradila nova deponija u Vinči, mešoviti otpad tamo više neće moći da se odlaže.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna