MAJSTORE, GDE STAJE AUTOBUS? Izmene trasa javnog gradskog prevoza zbog radova u Požeškoj i juče napravile velike gužve na Čukarici

E. B. R.

26. 05. 2021. u 06:51 >> 00:42

VOZAČI autobusa javnog gradskog prevoza na linijama koje saobraćaju duž Požeške ulice, ali i putnici koji ih koriste, od ponedeljka ujutru su na mukama.

МАЈСТОРЕ,  ГДЕ СТАЈЕ  АУТОБУС? Измене траса јавног градског превоза због радова у Пожешкој и јуче направиле велике гужве на Чукарици

Foto Instagram/ @moj_Beo_grad

Vozači, jer im trase menjaju i po nekoliko puta na dan, a sugrađani jer ne znaju kuda autobusi voze, gde staju i koliko će morati da pešače do svog odredišta.

Zbog pucanja kanalizacione cevi na dva mesta u ovoj prometnoj ulici na Banovom brdu, kojom saobraća čak 14 linija javnog prevoza, saobraćajnica je bez najave u ponedeljak zatvorena od Kijevske do Petra Mećave. Tako je Požeška ulica ujedno postala pešačka zona. Ipak, na ovu činjenicu putnici su se navikavali i juče, budući da mnogi nisu znali gde mogu da sačekaju prevoz.

OD VALjEVSKE DO LjEŠKE

Linije 23, 37,49, 53 i 85, 87 ka gradu voze Požeškom, Valjevskom, Stevana Brakusa, Lješkom, Kirovljevom i dalje redovno. Ka Vidikovcu, voze Bulevarom vojvode Mišića, preko petlje "Radnička", Savskom magistralom, Svetolika Lazarevića Laze, Endija Vorhola, ka Đorđa Ognjanovića i ka svojim trasama. Autobusi 51, 52 i 560E, kao i 58 i 88 u oba smera saobraćaju Bulevarom vojvode Mišića, Savskom magistralom, Endija Vorhola i dalje redovno.

Iako je bilo rečeno da većina vozila iz Požeške vozi ka gradu Valjevskom i Lješkom, bilo je linija poput 37 koja je juče ujutru išla Čukaričkom padinom, kao i prethodnog dana, kada izmenjena trasa još definitivno nije bila uspostavljena. Tako se jedna putnica na ovoj liniji požalila svojoj prijateljici, insistrirajući da joj vozač kaže da li trasa zavisi od šofera ili se tačno utvrđena.

- Je l` stajete kod Crkve Svetog Đorđa? - najčešće je pitanje koje su postavljali putnici šoferima.

Foto M. Anđela

Bilo je i komentara da su putnici zvali dispečarski centar da se obaveste o trasi, a onda kada su uspeli da dočekaju autobus, on je vozio drugom rutom.

- Voze kuda hoće, a nije svejedno idu li Lješkom ili preko Čukaričke padine. Ne zna čovek da li da čeka u Lješkoj, ili da se spušta skroz Požeškom do crkve. U ponedeljak, u povratku provela sam 40 minuta kružeći od Radničke petlje do Blagoja Parovića, što u redovnim okolnostima traje deset minuta. Savskom magistralom, Trgovačkom, ali i ovamo Valjevskom i Lješkom se mili.

Foto V. N.

I dok su pojedini vozači ipak vozili Požeškom i pored radova, iz neznanja ili obesti, oni koji su pokušali da je izbegnu napravili su čep na Šumadijskom trgu.

Kako kažu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", njihove ekipe pokušavaju da saniraju dva kvara na dubini od četiri i po metra.

- Tokom radova na ta dva mesta biće zamenjena kanalizaciona cev u dužini od deset i pet metara i biće postavljen jedan novi revizioni silaz. Svi radovi biće završeni u predviđenom roku, do ponedeljka 31. maja, a normalizacija saobraćaja sledi u jutarnjim časovima - navode u BVK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri