NIKOGA NEĆE NA SILU RASELITI: Ministar Momirović i Zaštitnik građana Pašalić s nezadovoljnim meštanima voždovačkog sela Rakovica

M. STANOJKOVIĆ

25. 05. 2021. u 07:27

ŽITELjI voždovačkog naselja Selo Rakovica, koji nisu zadovoljni ponuđenom cenom kvadrata za raseljavanje zbog izgradnje trase auto-puta E-75 pokušali su juče u instituciji Zaštitnika građana da dobiju povoljnije uslove.

НИКОГА НЕЋЕ НА СИЛУ РАСЕЛИТИ: Министар Момировић и Заштитник грађана Пашалић с незадовољним мештанима вождовачког села Раковица

Foto P. Milošević

Posle sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem, deo njih potpisao je saglasnost za iseljenje, dok one koji i dalje ne pristaju na ponuđeno, očekuje danas ponovni sastanak na istom mestu.

Kako su za "Novosti" rekli okupljeni meštani, iznos koji im je nuđen za isplatu kuća nije dovoljan da u krugu od 50 kilometara od sadašnjih domova, nađu novi.

- Ceo vikend sam proveo u traženju kuće koju bi mogao da platim od novca koji su nam ponudili i takve nema - kaže Miroslav Stefanović.

- Mi nismo došli sa strane, rođeni smo u Beogradu. Nama novac ne treba, mi dajemo kuće, hoćemo kuću, jer za ovaj novac ne možemo da kupimo ništa. Ne tražimo bolje od ovoga što trenutno imamo, ali barem isto.

Cena po aru i kvadratu

POSLE višegodišnjih najava da će morati da spakuju kofere i postraže dom na drugom mestu, pre oko nedelju dana većina ih je stavila potpise na izjavu da pristaje da se uz novčanu nadoknadu iseli.

Od tada danima se prebrojavu i tema ara, cene kvadrata glavne su za stolom meštana Sela Rakovica.

I Đulijana Zdravković, kako kaže, traži istu cenu po kvadratu i za one koji imaju 30, ali i 70 kvadrata.

- Tri, četiri generacije su tu porasle, morali smo da se širimo, mi nismo pravili da prodamo već da živimo - kaže Zdravković.

ZAHTEVI Žitelji sela Rakovica u Deligradskoj ulici, Foto Arhiva

Prema rečima zaštitnika građana Zorana Pašalića, raseljavanje Sela Rakovica se privodi kraju.

- Dve trećine porodica je prihvatilo uslove - kaže Pašalić za "Novosti".

- Ostali koji su juče bili u našem kabinetu hteli su da sa ministrom Momirovićem postignu dogovor. Veći deo je prihvatio uslove i potpisana je saglasnost. Ostalima koji ne žele da se pod ovim uslovima sele, ministar je obećao da će pronaći način da oni ostanu, a da se put izgradi. Nikoga neće na silu iseliti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna