“Kapija uspeha“ za kvalitet usluga: Uručena priznanja PKV najboljima u ugostiteljstvu i turizmu

Novosti Online / Z. G.

25. 06. 2020. u 22:54

“Капија успеха“ за квалитет услуга: Уручена признања ПКВ најбољима у угоститељству и туризму

Mirović i laureati priznanja PKV - Foto: pres služba Pokrajinske vlade

Tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“ uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović
Tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje Privredna komora Vojvodine (PKV) dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu, uručio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakavši da su laureati svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili te dve za Vojvodinu izuzetno značajne i perspektivne oblasti.


Zbog toga je važno da odamo priznanje onima koji su tome doprineli i da im na taj način damo dodatni podsticaj. Napominjući da je Vojvodinu lane posetilo više od 560.000 turista što je za oko 40 odsto više nego u 2015, on je dodao da su dobri rezultati zabeleženi u januaru i februaru, kada je broj domaćih i stranih turista bio veći za gotovo 20 procenata ali je taj pozitivan trend prekinut zbog pandemije virusa kovid 19.


-Turizam je grana privrede koja je pretprela najveću štetu u proteklih nekoliko meseci. Stoga će Pokrajinska vlada i druge institucije u narednom periodu omogućiti sve vrste podsticaja kako bi zajedno istrajali u borbi da održimo trendove rasta turističke privrede – istakao je Mirović.


Pročitajte još: Privredna komora Vojvodine pospešuje međuregionalnu saradnju


U ime nagrađenih, vlasnik novosadske poslastičarnice „Vremeplov“ Nemanja Kovačić zahvalio je Pokrajinskoj vladi i PKV na tome što prepoznaju uloženi trud i rezultate.


PORUKA


Priznanje „Kapija uspeha“ dodeljuje se 28 godina, radi promovisanja i podsticanja kvaliteta usluga u turizmu i ugostiteljstvu. - Ovo je prilika da pokažemo kakva je turistička ponuda Vojvodine i podstaknemo turiste da odmor provedu u pokrajini – poručila je Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije