Rasim Ljajić i Marko Čadež na Kopaoniku zvanično otvorili letnju sezonu: Planina može da zameni more

S. J. M.

20. 06. 2020. u 06:49

Расим Љајић и Марко Чадеж на Копаонику званично отворили летњу сезону: Планина може да замени море

N. Skenderija

Počinju radovi na izgradnji gondole od Brzeće do Malog Karamana
KOPAONIK je pretrpeo najmanju štetu zbog krize izazvane virusom korona. Najveći broj noćenja ovde bude u prva tri meseca, kada je i ove godine Kopaonik bio pun. Sreća je i što turizam ovde ne zavisi od stranih gostiju, kao što je to slučaj sa Beogradom i Novim Sadom. Činimo sve da ponuda bude što različitija, pa da ova planina nema samo sezonski karakter, već i da bude atraktivna tokom cele godine.

Ovo je juče izjavio ministar turizma Rasim Ljajić, povodom zvaničnog otvaranja letnje sezone na Kopaoniku. Kako je rekao, očekuje se da će do 10. jula kapaciteti biti znatno popunjeni i da će ostvariti dobar rezultat.

- Rade se i pripreme za zimsku sezonu, pa danas počinju radovi na izgradnji gondole od Brzeće do Malog Karamana - istakao je Ljajić. - Dobijena je i dozvola za ove radove. To znači da će konačno doći do realizacije dugo očekivanog projekta. Gondolom će se sada stizati za pola sata, dok je ranije autobusom trebalo 45 minuta. Želimo i da se Kopaonik udruži sa okolnim banjama. Tu su Novi Pazar, Jošanjička banja i Aleksandrovac. Da ceo region bude povezan.

Prema rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, ovo je veliki dan za Kopaonik, ali i srpsku privrednu, posle krize, koja je pogodila ugostiteljski sektor i hotelijere.

- Veliko je interesovanje za letovanje na Kopaoniku - kazao je Čadež. - Pozivamo i naše ljude da bar deo svog odmora provedu ovde, čime će pomoći da se sačuvaju i mnoga radna mesta.

Andrej Nihil


Investirano 50 miliona evra

- "MK grupa" je poslednjih desetak godina investirala 50 miliona evra u razvoj turističke destinacije na Kopaoniku i hotelijerskom biznisu. Unapredili smo hotelske sadržaje i spa-centar, generalno smo doprineli razvoju cele destinacije - izjavio je Radoš Đorđević, generalni direktor hotela "Grand".

- U narednom periodu uložićemo još pet miliona evra u unapređenje restorana u našem hotelu i u spa-centar, čime će "Grand" da osnaži lidersku poziciju. Već sad je za 20 odsto veći broj rezervacija nego što je bilo prošle godine u isto vreme. Promovišemo aktivan odmor i podržavamo gazdinstva, od kojih kupujemo domaću hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bole

21.06.2020. 11:18

Veoma je zanimljivo da su na Kopaoniku preko cele godine bezobrazno visoke cene, i ako su preko cele van skijaske sezone prazni oni nastavljaju sa visokim cenama. Zato je moj izbor Banja.

bb

26.06.2020. 11:27

@Bole - zato sto kopaonik drze stranci i ekonomske ubice srbije...bice tu rusenja i ciscenja za godinu dve,,,