CRNA Gora ulaže velike napore da unapredi svoje turističke potencijale obzirom na mišljenja eminentnih stručnjaka u vezi trajanja trenutne epidemije korona virusa. Letnja sezona u Crnoj Gori nije u opasnosti i turistima su na raspolaganju uobičajeni turistički kapaciteti i letnji programi.

Ljubitelji crnogorskog primorja mogu vrlo brzo stići automobilima do svoje željene destinacije već za približno devet časova iz Beograda.

Ako želite da zaobiđete kanjon Morače, imate na raspolaganju dva pravca, preko Mokre Gore i Foče ili preko Pljevalja i Žabljaka.


Najlepše plaže Jadrana

I pored velike ponude turističkih agencija raznih destinacija u svetu, jadranska obala i dalje budi veliko interesovanje. Tradicionalno ugodna atmosfera, atraktivne plaže, odlična hrana i blizina, učinile su crnogorsko primorje vrlo popularnim među domaći turistima. O popularnosti svedoči i mali kuriozitet na internetu, a to je da je sintagma Apartmani Crna Gora među najtraženijim pretragama poslednjeg meseca na Guglu.

Većina turista iz Srbije godinama letuje na svojim omiljenim plažama u Crnoj Gori. To su Plavi horizonti u Pržnom sa najviše sunčanih sati u godini, peskovita plaža Trsteno u Kotoru, plaža Jaz u Budvi, Žanjice u Herceg Novom i Kraljeva plaža (Miločer) u Budvi. Treba pomenuti još i Plavu špilju u Herceg Novom, Kraljičinu plažu blizu ostrva sveti Stefan u Budvi, Lučice u Petrovcu, koja je pravi raj za decu i Veliki pijesak u Baru. Svaka plaža je priča za sebe i mnogi turisti se vraćaju čarima one koja im budi najlepše emocije.

Danas su plaže čiste i znatno urednije nego prethodnih godina zbog velikog truda koji ulažu primorske opštine u razvoj turizma.


Nezaboravan noćni provod

Najbolji začin godišnjeg odmora je dobar noćni provod, koji je na crnogorskom primorju primeren turistima svih godina. U većim turističkim mestima se noćni život artikuliše oko velikih otvorenih diskoteka, barova, noćnih klubova, ali i prelepih ribljih restorana i konoba za stariju populaciju koje rade do kasno u noć.

U većini ugostiteljskih objekata možete očekivati živu muziku, obavezno vikendom, ali i radnim danima, što daje poseban doživljaj živosti ovim lepim primorskim mestima.


Budva najpopularnija

Budva tradicionalno privlači najveću pažnju kada je u pitanju ponuda za letovanje u Crnoj Gori. Poznate plaže Budvanske rivijere nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, pre svega Slovenska plaža i Mogren. Prelepi stari kameni grad je srednjovekovni grad u svom prvobitnom obliku, pogodan za porodični odmor budući da sadrži mnoštvo restorana, kafića, igrališta za decu, kao i sportskih terena za skoro sve sportove. Posebno se izdvajaju sportovi na vodi prilagođeni svim uzrastima.

Turistima su na raspolaganju izleti do neobičnog ostrva Sveti Nikola sa istoimenom crkvom malim čamcima ili brodićima. Pažnju plene i ostaci srednjovekovne tvrđave Đurđevac koja je na putu za selo Stanevići. Šetnja do ostrva Sveti Stefan se već podrazumeva i ne zahteva iznajmljivanje prevoza.

Budva je najčešći izbor mladih kojima su posebno atraktivne velike otvorene diskoteke, ali i zatvoreni klubovi u kojima provod traje do ranih jutarnjih sati. Tokom cele letnje sezone mogu se očekivati gostovanja popularnih muzičkih zvezda iz regiona.

Biser Jadrana, kako je nazivaju, pored 32.000 ležajeva i najboljeg provoda, turistima nudi i niz kulturnih sadržaja. Grad teatar je najpoznatiji festival u Budvi, koji svakog leta privuče oko petnaest hiljada ljubitelja pozorišta. Pozorišni festival je organizovan kao presek pozorišnog stvaralaštva u Crnoj Gori i regionu, uz vrlo interesantne likovne i muzičke događaje.

Budva apartmani bukiraju se već od početka godine, pa ako planirate da ove godine provedete svoj odmor na ovoj atraktivnoj destinaciji požurite sa pronalaženjem smeštaja.


(PR)