Bili smo četiri dana gosti kampa Divlja rijeka na samoj granici BiH sa Crnom Gorom, ali toliko topline,gostoprimljivosti i pitome okoline nisamo odavno sreli.

Ovaj najkraći utisak sa gostovanja na popularnoj Rafting - turi na Tari preneo nam je Veljko kao pravi portparol petočlane družine. Njihova preporuka je kratka i - jasna:

- Ovamo treba doći i videti tu prirodnu lepotu i spoj tri planinske lepotice kao što su Tara, Piva i Drina. Mi smo bili u nedrima za nas najlepše - Tare!

Milan - Mimi, domaćin i vlasnik kampa Divlja rijeka, dočekao je Banjalučane baš onako kako to on godinama čini prema drugim, mnogobrojnim gostima iz zamlje i inostranstva, čašicom dobrodošlice.

- Kamp je lepo uređen, svaka drvena kućica pruža neki poseban osećaj opuštenosti i mira, tu se mogu naspavati i oni koji pate od nesanice, posebno posle vožnje divljom rekom i nadošlim adrenalinom i nešto povišenim krvnim i srčanim pritiskom. A hrana - to je posebna priča, govori bez uzimanja vazduha Aleksandar Aco Čavić.

Za Marka je ostala dilema. Nije siguran šta mu je veći utisak: rafting i adrenalin, ili uživanje u lepoti i čistoti krajolika.

- Poseban je doživljaj kada posle vožnje i jahanja brzaka i talasa čamac uđe u mirnu i čistu vodu u kojoj se vidi svaki, pa i najmanji kamičak. A kada se napiješ te bistre planinske tečnosti osećaj je neverovatan.

Za razliku od Marka, Vedranu se posle raftinga najviše dopala - klopa. Ni on nije mogao da se odluči šta je ukusnije: teletina ispod sača, krompir ili moča!

- U ovom kampu i bogati sadržaji nekako uključe sva ljudska čula. Em se čovek nagleda lepote, em uživa u dobrom jelu, em ti se ubrza protok krvi. Ma idealno za popravku cirkulacije i svih vijuga - veli Vedran.

Ova petorica Banjalučana su bili jedinstveni kako su se u ovu reku, rafting i kamp zaljubili na prvi pogled. Na povratku kući postigli su konsenzus. Jednoglasno poručuju:

- Dolazimo ponovo!


PROGRAM

Kamp Divlja rijeka smešten u blizini Šćepan Polja nudi više rafting-arnažmana. Među popularnijim je onaj pod nazivom - kuliraj. Traje tri dana, počinje sa učenjem veslanja i upravljanja čamcem, a završava se trkom raftera. Program je bogat pratećim sadržajima a po osobi košta 77 evra.