Korona u Loznici: Na kovid odeljenju smešteno je 17 pacijenata

V.Mitrić

07. 07. 2020. u 15:25

Корона у Лозници: На ковид одељењу смештено је 17 пацијената

Foto: Tanjug/AP Claudio Furlan

Na kovid odeljenju, čiji je kapacitet 38 ležaja, formiranom u nedelju na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Loznici, smešteno je 17 pacijenata koji su pozitivni na korona virus, rekla nam je dr Dragana Mitrović, portarolka te ustanove.
Kroz Trijažni centar Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ dnevno prođe i do 70 pacijenata, na Infektivnom  odeljenju  je, proseku, 40 pregleda  dnevno. U oba slučaja pregledi i dijagnostike su detaljani.

Pacijenti koji su zaraženi, ali se dobro osećaju upućuju se kućama u izolaciju, oni koji se nešto slabije osećaju primaju se u kovid odeljenje, a teži slučajevi, kao i do sada, upućuju se u beogradske klinike i bolnice.

Pošto je ovdašnja bolnica u velikoj rekonstrukciji, postoji mogućnost da jedan broj pacijenata, ako bude potrebno, bude smešten u novoopremljenu poliklininu, u obližnjem, nekad Omladinskom naselju, gde je sad hotel „MK“, što je ovdašnjem zdravstvu na raspolaganje dao akademik profesor dr Mirko Kerkez, poznatni naš hirurg, zamenik genaralnog direktora Kliničkog centra Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije