Zrenjaninac Marko Glavica, koji je dugi niz godina radio na prekookeanskim brodovima i rečnim kruzerima, priču u tipično američkom stilu, viđenu u Italiji, preneo je u rodni grad i sada, zajedno sa suprugom Lidijom, svakodnevno, atraktivnim, sivim pica kamionom, krstari ulicama rodnog grada, na radost, pre svih, brojnih mališana, ofuševljenih svojevrsnom atrakcijom u kraju u kojem žive.

- Trudili smo se da sačuvamo autentičnost ideje i prenesemo je na ove naše prostore - kaže za "Novosti" Marko, uz napomenu da je tajna u originalnom i jedinstvenom italijanskom receptu za testo, a pice se na licu mesta prave i peku u peći na drva, koja se nalazi u unutrašnjosti kamiona.

Porodični biznis, Lidija i Marko Glavica, razvijaju od februara ove godine, kada su prvi put kamionom sa ukusnim "Al forno" picama prokrstarili ulicama Zrenjanina.Sada su svakog dana u drugom kraju grada, veoma su popularni, a najbolji dokaz za to je što sugrađani, strpljivo, nekada više od pola sata, čekaju red.

STVAR JE U DOBROJ ORGANIZACIJI

- Valja sve osmisliti i kada se krene na put poneti dovoljne količine svih namirnica i sastojaka neophodnih za ukusnu picu - uglas ističu Lidija i Marko.