Odriču se po 100 evra zbog izgradnje parka: Kako su Nišlije odlučile da novčanu pomoć od države investiraju u opšte dobro

J. ĆOSIN

28. 05. 2020. u 16:44

Одричу се по 100 евра због изградње парка: Како су Нишлије одлучиле да новчану помоћ од државе инвестирају у опште добро

Izgled budućeg igrališta (Foto Udruženje prijatelji Brzog broda) i Novak Popović

U planu i nova ambulanta neophodna naselju koje ima oko 15.000 žitelja
GRUPA građana niškog naselja Brzi Brod došla je na ideju da pomoć od države od 100 evra uloži u sređivanje zapuštenog parka i napravi novi mini sportski teren. Prijatelji iz detinjstva, komšije, članovi košarkaške sekcije i svi oni koji čine Udruženje "Prijatelji Brzog Broda" već su se priključili akciji i počeli da sređuju teren, jednoglasni da od novca koji dobiju od države kao pomoć usled epidemije korone, svako izdvoji koliko može.

- Neko će dati 50 evra, neko svih 100, ko koliko bude mogao. Uglavnom, bitno je da akcija ide i da se park uveliko gradi. Svakog dana kada završimo obaveze oko posla i kuće, skupimo se i bacamo na posao da uradimo ono za šta novca nije imao ni Grad ni Opština. Novčana sredstva dobijena od države uložićemo i u izgradnju još jednog parka u našem naselju. Tako ćemo za manje od dva meseca dobiti lepo uređeno mesto za uživanje i rekreaciju - kaže Novak Popović iz ovog niškog udruženja.

Po već urađenom projektu park će, kako opisuje, činiti jedan teren za basket, dečje igralište sa mobilijarom, teretana na otvorenom, dosta zelenila, letnjikovac, parkovske klupe. Oko parka biće zasađena živa ograda, a oplemeniće ga i veliki travnjak.

Ideja se, kaže, rodila spontano, među komšijama koji su po svojim akcijama već poznati u ovom kraju.

- Iz sopstvenih sredstava renovirali smo javnu česmu, spomen-park, postavljena je i mini-pijaca, pametno autobusko stajalište kao i podzemni kontejneri - ističe on i dodaje da im u svemu dosta pomaže Opština.


POTREBNI LEKARI

ONO što ih u budućnosti čeka kao najveća borba jeste, kako kaže, izgradnja nove lokalne ambulante koja je naselju, od oko 15.000 stanovnika, više nego neophodna.

- Građevinska dozvola je dobijena pre dve godine, ali je istekla za vreme vanrednog stanja. Ne znam iz kog razloga izgradnja nije počela, ali je to velika potreba za naše naselje. Lokalna ambulanta koja je trenutno u funkciji ima samo dve prostorije i potpuno je nehumana za rad - rekao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)