KRALjEVO – Posle skoro dvomesečnog vanrednog stanja, nastavljena je sveobuhvatna rekonstrukcija Atletskog stadiona na ibarskom keju u cetru grada, jedne od trenutno najvećih investicija u Kraljevu.


Radovi na ovom sportskom zdanju na kojem građevinci ovih dana rade punom parom, podsećamo, trebalo je da budu završeni još u aprilu prošle godine. Tom prvobitnom roku, međutim, isprečili su se loše odrađena projektna dokumentacija, obrušavanje dela puta i još niz drugih, kako nadležni tvrde, nepredviđenih problema.


- Zaista su se radovi odužili, ali je posle gomile nedaća sa kojima smo se nekako izborili, dobro što se konačno nazire i njihov kraj – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.


Posle brojnih najava, odlaganja i višedecenijskog iščekivanja, kompletna rekonstrukcija i dogradnja dotrajalog, zapuštenog i oronulog Atletskog stadiona započeta je u jesen 2018. Za realizaciju ovog projekta Ministarstvo privrede i kraljevačka lokalna samouprava zajedno su izdvojili oko 180 miliona dinara.- Završetak radova očekujemo krajem juna, s tim što nakon toga predstoji još obeležavanje tartan staze i borilišta. To rade specijalizovane ekipe iz Poljske jer stadion mora da dobije sertifikat za održavanje takmičenja – dodaje Nestorović.


Pročitajte još: Rekonstrukcija Atletskog stadiona kraj Ibra posle 46 leta


Atletski stadion, za čiju su izgradnju takozvanim samodoprinosom svojevremeno novac izdvajali svi Kraljevčani, sagrađen je još pre 48 godina. Ovom rekonstrukcijim kraljica sportova konačno će dobiti zdanje kakvo i zaslužuje, a Kraljevo će upotpuniti svoju sportsku infrastrukturu još jednim objektom po svetskim standardima.