Veliki požar koji je zahvatio šume na Gučevu, iznad Gornje Koviljače, koji je izbio u sredu po podne, lokalizovan je oko 11 časova, saznaju „Novosti“

Vatrogasci iz Loznice, sa svim raspoloživim kapacitetima, krenuli su da ga gase, odmah po prijavi oko 16.15 minuta, ali je, od početka, bilo teško, jer je vatrena stihija zahvatila najnepristupačnije terene na ovoj planini iznad Loznice i Banje Koviljače.

Vatrogasne ekipe su neumorno radile do tri sata ujutru, i posle predaha, manjeg od dva sata, da se napune cisterne sa vodom, nastavili su da rade.
Problem je bio da se priđe mestima gde je najviše vatre, koja se proširila i prema delu planine, koji „gleda“ prema Banji Koviljači i Loznici.

Pored privatnih šuma, vatra preti i državnim šumama, pa su pritekle u važnu pomoć i specijalizovane ekipe JP „Srbije šume“, koje su se vatrogascima, bukvalno izvojevali bitku da se spase što se spasiti može.
Nema procena kolike je površine zahvatila vatra, a još je rano da se zna kako je uopšte došlo do požara. Ne zna se ni kolika je materijalna šteta.

Domaćin Ljubo Vukosavljević, koji živi u blizini šuma koje zahvatio požar kaže da je „rizik bio ogroman, jer se vatra približila zimzelenom drveću koje ima dosta smole“.

-Srećom, vatrogasci i ekipe Šumskog gazdinstva „Boranja“, kao veliki heroju, uspeli su da zaustave vatru -dodaje Vukosavljević.

Ekipe ŠG Boranja, koje pripada JP „Srbija šume“, će da dežuraju, kako se eventualno vatra opet ne bi ustremila po bogatim šumama Gučeva.