KRALjEVO – Kraljevčankama koje od uvođenja vanrednog stanja besplatno šiju, a potom i poklanjaju zaštitne maske, lokalna samouprava je, uz pomoć ovdašnjeg preduzeća za proizvodnju i trgovinu tekstilnim proizvodima „Krunateks doo“ donirala materijal za šivenje kako bi mogle da nastave svoju humanu misiju.

Kraljevačkim „štepalicama“ - Bojani Babić, Ivani Sarić, Slavojki Ninkov i Mariji Dragićević Vujadinović, kako su ih od milja prozvale komšije i sugrađani, donaciju je uručio gradonačelnik dr Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Kada smo preko medija saznali da četiri naše sugrađanke nesebično besplatno prave maske i da im nedostaje materijal, mi smo u saradnji sa jednim privatnim preduzećem odlučili da im pomognemo  – kaže gradonačelnik Terzić.

On je poručio da je u ovim trenucima veoma važno da svako od nas pomogne u skladu sa svojim mogućnostima kako bi smo zajedno uspeli da se izborimo sa ovim opakim virusom.

- Želim da se zahvalim ovim humanim damama koje vredno rade kako bi pomogle našim sugrađanima. One su naši heroji, a siguran sam da ćemo imati sve više onih koji pomažu samo na prvi pogled malim, a zapravo ogromnim i značajnim doprinosom – dodao je Terzić.


Na ideju da šiju maaske, po rečima Bojane Babić, ove dame su došle kako bi prekratile vreme kada je na snazi zabrana kretanja.

- Kada je uveden policijski čas kod kuće nam je bilo dosadno, a igrom slučaja došle smo na ideju da šijemo maske. To je u početku bio mali broj, ali kasnije smo imali porudžbine koje su se uvećavale neverovatnom brzinom – skromno kaže Bojana.


- Uvele smo još „štepalica“ u našu ekipu, materijale smo dobijale od sugrađana, ali to je bilo nedovoljno da podmiri potražnju. Uz pomoć grada stiglo nam je dovoljno materijala da pomognemo u borbi protiv virusa, a maske će najpre dobiti oni kojima su najneophaodnije.

Pročitajte još: Umesto na pozornici, za mašinom za šivenje: Glumac Narodnog pozorišta šije zaštitne maske (VIDEO)


Ovom prilikom, gradonačelniku Terziću uručen je prvi kontigent novih zaštitnih maski, namenjenih najmlađim Kraljevčanima sa kratkom i jasnom porukom – „Ostani zdrav“.