Počelo pakovanje paketa: Podrška Novog Sada penzionerima i ugroženim sugrađanima

Z. GRUMIĆ

26. 03. 2020. u 00:24

Почело паковање пакета: Подршка Новог Сада пензионерима и угроженим суграђанима
Uključeni brojni privrednici, što obezbeđuje dodatne količine
OČEKUJE se da u toku naredne nedelje počne isporuka paketa pomoći penzionerima čiji mesečni iznos penzije ne prelazi 30.000 dinara, kao i socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Novog Sada, u skladu sa odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, potvrdio je "Novostima" gradonačelnik Miloš Vučević.

- Već smo krenuli da pakujemo te osnovne životne namirnice. Paket, u vrednosti oko 2.000 dinara, biće solidno pripremljen.

Gradonačelnik je naglasio da je to vid konkretne pomoći sugrađanima u novonastaloj situaciji, radi suzbijanja širenja epidemije virusa korona i naglasio da se u tu akciju uključuju i privrednici.

- Dobar znak je da se veliki broj privrednika uključuje danas i ovih dana, što nagoveštava da ćemo obezbediti i dodatne količine, za sve one kojima je pomoć potrebna - rekao je Vučević i dodao da će se posebno voditi računa o onima koji su socijalno ugroženiji i izloženiji većoj opasnosti.

Paketi pomoći biće dopremljeni na kućnu adresu svima onima koji, u skladu sa odgovarajućom odlukom, tokom vanrednog stanja ne mogu da izlaze iz svojih stanova ili okućnica.


OSNOVNE NAMIRNICE

POČELO je i štampanje kesa sa logom Grada Novog Sada, u koje će biti upakovane osnovne životne namirnice. Akcija podrške odvija se u saradnji sa Direkcijom robnih rezervi i Crvenim krstom Novog Sada.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije