Sveti arhijerejski sinod SPC, na predlog episkopa šabačkog Lavrentija, odlikovao je gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, Ordenom Svetoga Save, potvrdio j "Novostima" prota Mirko Vilotić, arhijerejski zamenik u Eparhiji šabačkoj SPC.

Uzdarje za čelnika Loznice, koga krase i ordeni vladike Nikolaja i kralja Milutina, potpisao je patrijarh srpski Irinej. Visoko odličje Petroviću će biti uručeno u Eparhijskom domu u Šapcu, kod vladike Lavrentije, čiji je višegodišnji sardanik, poštovalac i prijatelj.

-Petrović je, ne samo kroz podršku verskoj nastavi, već i ličnim i učešćem grada u duhovnim i kulturnim sadržajima, podrškom izgradnji i uređenju bogomolja, Duhovnog centra na Lagatoru, postavljanjem znamenja istaknutim duhovnicima, poput vladike Valerijana, učestvovanjem u izdavačkim poduhvatima tog sadržaja, poštovanjem svih hramova, uključujući i one one van Loznice, poput Soko grada, pokazao da neguje veru pradedovsku i rečju i delom, pa je, zaista, zaslužio ovo uzdarje- stoji u obrazloženju koje je napisao episkop šabački.

Petrović je bio na čelu Organizacionog odbora povodom obeležavanja sedam vekova Manastira Tronoša, kada je u knjige svetih upisan i prvi Jadarnin, nekadašnji iguman te bogomolje i prvi učitelj Vuka Karadžića, Stefan Jovanović.Patrijarh Irinej je, lično, od srca, pohvalio saradnju lokalne vlasti i crkve u Loznici "za primer drugima".Sada je inicijator kanonizacije dva ugledna igumana Tronoše, Mojsija i Georgija Bojića.