Naoružani Albanci PUCAJU na srpske kuće kod Kuršumlije: Upadaju u sela i seku šume BEZ STRAHA

Novosti Online/ D. Zečević

14. 01. 2020. u 14:14

Наоружани Албанци ПУЦАЈУ на српске куће код Куршумлије: Упадају у села и секу шуме БЕЗ СТРАХА

Ilustracija

Albanske šumokradice nesmetano seku šumu u tom administrativnom pojasu dok su krađe šume pogotovo intenzivne u danima vikenda

Albanske šumokradice iz podujevskih sela pucale su u nedelju u više navrata iz automatskog oružja na srpske kuće u kuršumlijskom selu Rastelica na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom. Naime, prema svedočenju malobrojnih meštana koji sporadično odlaze da oviđu svoje kuće, albanske šumokradice nesmetano seku šumu u tom administrativnom pojasu dok su krađe šume pogotovo intenzivne u danima vikenda.

-Svakog dana seku našu odnosno državnu šumu, vikendom su te krađe pogotovu izražene jer traju po čitav dan. Tako sam u nedelju bio u dvorištu kada sam ih jasno video kako silaze niz brdo. Jer oni prvo pošalju nekoga da stražari i prati put kako bi video hoće li naići vojska ili policija dok oni nesmetano kradu šumu. Taj stražar u slučaju da se neko od naših bezbednosnih službi pojavi dojavi šumokradicama a on se polako, vrati kroz šumu nazad sa druge strane administrativne linije-priča nam čovek rodom iz Rastelice koji živi u Kuršumliji ali povremeno dolazi u rodni kraj da obiđe kuću i imanje.

Pročitajte još - Albanci opet kradu šume, zaplenjeni traktori i testere

Dok objašnjava da ne želi da mu spominjemo ni inicijale jer se Albanci potom raspituju ko se žali na njihove upade i pokušavaju da uspostave telefonske kontakte sa njima, naš sagovornik ističe da se posle pucnjave koja se u nedelju ponavljala u više navrata boji da odlazi u svoje selo u kojem trenutno živi jedan jedini stanovnik. Ističe da je jedino rešenje sprečavanja krađe šume ali i zaštite nekadašnjih žitelja koji u selo odlaze povremeno a pogotovu leti, stacioniranje policijskog punkta u selu, što su nekadašnji žitelji koji sada povremeno odlaze u Rastelicu i inicirali i zahtevali od policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)

Francesco

14.01.2020. 14:34

Umesto što ste toj žandarmeriji i vojsci podelili stanove po Beogradu bolje da ste ih naselili na granicu sa Kosovom (hteli vi tu granicu da priznate ili ne, činjenica je da na Kosovo ne možeš bez dokumenata). Jeftinih kuća tamo ima koliko ti duša 'oće, a garnizoni već postoje i zvrje prazni. Tako bi povlaštena gospoda ispunila svoju svrhu, a ne da jure torbare po pijacama i da izigravaju pretorijansku gardu za "vožda" i njegove jagnjeće brigade...

Брат

14.01.2020. 14:42

Ma to su sitnice. Samo nas plase. Ne smemo da nasedamo na provokacije pa taman da pucaju i u sred Beograda.

Tupi®

14.01.2020. 14:50

...зато ми имамо армију која ће као и у ратовима из 90 их поступити исто!!?!!

неимени

14.01.2020. 14:51

Полиција на жалост нема времена, а ни ресурса. Сви су ангажовани на трагању за пијаним глумцОм трифуновићем. А и преЦедник је казао да је све у реду и да је Србија добро чувана тако да се ви боље припазите шта пишете, иначе ето вас на следећем маратону кад се он дочепа микрофона.

Vidovdan

14.01.2020. 14:58

Očekujemo reakciju KFORA i celokupne međunarodne zajednice da makar verbalno osude zlikovca! Divljaštvo divlja u sred Evrope, a da se niko ne oglasi?

Ivan

14.01.2020. 14:58

Pa sto i nasi ne uzmu puske i ne pucaju na njih? Hrabri smo samo kada idemo u lov na jarebice i prepelice a kada nas neko napadne bezimo i kukamo.

?!?!?!

15.01.2020. 13:13

@Ivan - Зато што са ове стране административне линије живи 50 бакица и декица, а са оне стране 1000 до зуба наоружаних арнаута од којих је најмање 3/4 било у тзв. ОВК. Мисли мало о томе... ако уопште имаш чиме, наравно.

deda

19.01.2020. 15:49

@Ivan - Pa bas tu djubrad treba pobiti cim prekorace granicu. Vosku i policiju postaviti pa cim se pojave opali po olosima.

Ратко

14.01.2020. 15:10

Њих 800 тражили 17 дана оног мученика око родног села, а како ће тек изаћи на крај са овима?

Prijepoljac

14.01.2020. 15:35

A imamo li mi vojsku i policiju? Ovo pljackanje, zlostavljanje i ponizavanje traje godinama, a drzava NISTA!!!!!

Saša

14.01.2020. 15:48

Država kupuje avione, tenkove, kao da će rat. A ne može da štiti granicu niti ljude koji tu žive.

Kosta

15.01.2020. 12:37

Desu naše oružane snage da proteraju šiptare i zasede da li je jug dat Albancima šta se događa u Srbiji ponižavanja traje decenijama pa ovo je totalni raspad sistema ima li ko da naredi ljudima u uniformi zašto primaju plate?Na granicu migranti prolaze kao ovce nagrću sa svih strana niko ništa Gde je ta vlast ovo vodi u unštenje srpskog naroda!!!

VK

15.01.2020. 13:05

Gde nestade ojačana, modernizovana, fantastična, svetska a naša - "vojska Srbije"??