Dvojica Albanaca R. O. (43) i B. O. (52) iz okoline Podujeva uhapšeni su zbog sumnje da su krali šumu u administrativnoj liniji kuršumlijske opštine, i određen im je jednomesečni pritvor.

Naime, kako navode u prokupačkoj policiji, oni su zatečeni u bespravnoj seči šume u ataru sela Vuojevac, a policija je tom prilikom zaplenila tri traktora, tri prikolice i jednu motornu testeru.

Uhapšeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji a sudija za prethodni postupak odredio je R. O. i B. O. pritvor do 30 dana.

Pročitajte još - Albanci opet hteli da kradu šumu, intervenisala Žandarmerija!

Inače, bespravna seča šume u selima kuršumlijske opštine duž administrativne linije sa Kosmetom traje do 1999. godine odnosno dolaska međunarodne zajednice na KiM, kada je administrativna linija sa kosmetske strane ostala gotovo neobezbeđena.

Šteta pričinjena krađom šume od strane Albanaca kako u privatnom tako i društvenom vlasništvu procenjuje se na milione evra a iz Šumskog Gazdinstva “Srbija šume” u Kuršumliji upozoravaju da se osim štete pričinjene na samim stablima drveća čini šteta i na samom terenu.