Agresivni psi branili prilaz bolesnoj ženi: Policija i vatrogasci jedva pomogli Staniji (75) u Vranju

Jelena STOJKOVIĆ

subota, 04. 01. 2020. u 00:45

Агресивни пси бранили прилаз болесној жени: Полиција и ватрогасци једва помогли Станији (75) у Врању

Dom Stanije Stanković, Foto J. Stojković

Pronalazila ih je na ulici i stalno dovodila u kuću i dvorište

U OMLADINSKOJ ulici u Vranju drugog dana ove godine odigrala se prava drama! Policija je po prijavi došla na adresu sedamdesetpetogodišnje starice Stanije Stanković, jer su se rođaci zabrinuli što im se nekoliko dana nije javljala na telefon. Tada je nastala vrlo mučna situacija budući da je bilo gotovo nemoguće doći do starice zbog desetak agresivnih pasa i u dvorištu i u kući, čiji lavež nikog nije ostavljao ravnodušnim. U pomoć je stigla i vatrogasno-spasilačka ekipa, pa je policija uspela da uđe u kuću.

Staricu je policija zatekla pored kreveta, u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ali, u trenutku dok su se policajci i vatrogasci borili sa agresivnim psima, kako bi joj spasli život, Stanija je vikala na njih da joj ne puštaju pse i da ona živi sa njima. Ubrzo joj je, srećom, ukazana medicinska pomoć i stanje stabilizovano. U vranjskoj policiji "Novostima" je potvrđeno da su radili na ovom slučaju.

U kući gde je pronađena starica, u petak nikog nije bilo, ali su zato psi bili u dvorištu i neprestano lajali. Komšije kažu da su svi bili u strahu u kakvom stanju će policija zateći ženu. Stanijina prva komšinica Jelena Petrović pojašnjava za "Novosti" da su se svi bojali da njena ljubav prema životinjama koju niko nije razumeo i opravdavao ne bude kobna za samu staricu ili nekog drugog.

- Živimo neposredno prekoputa škole - kaže Jelena Petrović. - Zvali smo inspektore, policiju, ali niko nije reagovao. Širio se nesnosni smrad, psi stalno laju i agresivni su. Prelaze i u komšijska dvorišta. Sada je Stanija u bolnici i nadamo se da će neko zbrinuti pse.


Pročitajte još - Užas u Novom Pazaru: Domaćin je čuo lavež pasa, istrčao je iz kuće, zatekao je strašan prizor u svom toru (UZNEMIRUJUĆI FOTO)


Naša sagovornica dodaje da je sada situacija bolja i da je bilo perioda kada je u kući i dvorištu bilo više od dvadesetak pasa.

- Stanija ih je nalazila na ulici i stalno dovodila kući - kaže Petrovićeva. - Stanija nije loša osoba, ali je sama, nije se udavala i nema dece. Sestra joj živi u Beogradu i ona i njena porodica mnogo brinu za nju, ali čini mi se da je često odbijala svaku vrstu njene pomoći. Mi u komšiluku samo želimo da se dugogodišnji problem sa psima reši i da komšinica Stanija bude dobro.

Komšinica Jelena Petrović

U vranjskom Zdravstvenom centru potvrđeno nam je da su lekari Hitne pomoći zbrinuli ženu koja je bila u vrlo lošem stanju. Pretpostavlja se da joj je pozlilo i da je pala pored kreveta, pa nije mogla da ustane.

- Starica je bila iscrpljena, neuhranjena, povišen joj je bio krvni pritisak, bilo joj je hladno i videlo se da živi u jako lošim higijenskim uslovima - kaže Beba Kanački, portparol Zdravstvenog centra. - Posle urgentnog zbrinjavanja, gde joj je opšte stanje stabilizovano, ona se još nalazi u našoj ustanovi.

Policija je o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Dežurni tužilac procenio je da nema elemenata krivičnog dela. Slučajem će se dalje baviti Komunalna inspekcija i zoo-inspektori.

Škola je preko puta kuće

ODLUKA

PREMA aktuelnoj odluci o držanju životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Vranja, dozvoljeno je držati najviše tri psa ili tri mačke u kući. Za stan je ta brojka manja i odnosi se na dve životinje, potvrđeno je "Novostima" u Gradskoj upravi.


PRIJAVLjIVAN SLUČAJ

INSPEKTOR "Zoohigijene" u Vranju Dalibor Mitić potvrdio je za "Novosti" da je više puta prijavljivan ovaj slučaj, ali da su oni bili nemoćni, jer je reč o vlasničkim psima koji su čipovani. Osim toga, Stanija Stanković je imala odobrenje mesne zajednice u kojoj živi da sme čuvati osam pasa.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pretenciozno

04.01.2020. 16:30

Psi uopšte nisu agresivni, svako ko iole poznaje pse ća vam to reći. Drugo, na snimku se vidi PET pasa. Da su zaista agresivni i da se zaista tako teško ušlo u kuću, i to bi bilo na snimku, zar ne?!