Užas u Novom Pazaru: Domaćin je čuo lavež pasa, istrčao je iz kuće, zatekao je strašan prizor u svom toru (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

M.Nićiforović

03. 11. 2019. u 13:40

Ужас у Новом Пазару: Домаћин је чуо лавеж паса, истрчао је из куће, затекао је страшан призор у свом тору (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Ilustracija Foto: Depositphoto

Tor je bio relativno dobro obezbeđen, ali je čopor uspeo da ga probije
Rano jutros čopor od desetak pasa lutalica upao je u tor domaćina Halka Papića na periferiji Novog Pazara i bukvalno je raskomadao sedam ovaca dok je šest teško povredio.

I povređene, izujedane ovce moraće da budu "uspavane“ injekcijom, jer su najverovatnije zaražene i nemoguće ih je lečiti. Domaćin kaže da je čuo lavež, istrčao iz kuće i pokušao da odbrani stado, ali su psi lutalice napali i njega i jedva se odbranio drvenom motkom koju je imao u rukama.

PROČITAJTE JOŠ -Radenko je krenuo da plati prase koje je kupio za obred preminuloj sestričini (25), pa ga bahati vozač "pokosio": Detalji užasa kod Loznice

- Prizor je bio užasan, neke od raskomadanih ovaca još su davale znakove života, tor je bio relativno dobro obezbeđen, ali je čopor uspeo da ga probije. Očajan sam, samo nekoliko ovaca je preživelo pokolj, šteta je velika, a i žao mi je ovaca, kaže Papić.Porodicu Papić danas su posetili republički veterinarski inspektori i predstavnici grada Novog Pazara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Bane

03.11.2019. 14:56

Kada će se više rešiti problem pasa i mačaka lutalica.Kakvi bre azili i sterilizacija.Glumimo humanost, a ovamo tamanimo vukove, srne i medvede

draganznas

03.11.2019. 18:31

@Bane - e,da te humanosti i ima,nebi se to desavalo,vec biu te pse nahranio i bili bi mirni,a ima ovce nema sarca da cuva...a ovo je uradio vuk.

Rozgic Miloje

03.11.2019. 19:55

@Bane - Ovo je strasno i zalosno Ovcama se vise ne moze pomoci ali domacinu treba drzava da pomogne Tu je steta preko 1000€

Pet

03.11.2019. 18:01

Čemu psi cuvari sluze? Po selima i u planini jos i neka korist. Ali u gradu samo šteta. Ne mozes dete da pustiš da se igra u pesku da se ne zarazi nekom zoonozom. Samo sluze za ukras i sujetu gazdama. Po gradovima moda da svako drzi psa u stanu pa mu robuje i gazda i ceo komsiluk a nikakva korist jer su nevaspitani i ubijeni su im svi instinkti kojima treba da sluze čoveku. Namnozile se lutalice pa ima da pojedu i nas. Čemu placamo komunalno ako nas ne stite od pasa lutalica.

Meeh

03.11.2019. 21:51

@Pet - Ae CUTI bre ne znas nista o psima o vde si nao/la da pricas nesto upravu si to za bolesti ali psi su vrlo dobri a tvoj je problem ako ih ne podnosis...

Ajajajaja

03.11.2019. 18:35

Psi lutalice su izvor zaraza, zato država treba hitno da reaguje jer je sve više lutalica

Rimiwald Wolf

03.11.2019. 20:49

To nisu više psi, to su zvijeri koje treba potamaniti, osjetile su krv i ubijanje, sljedeći put će to biti čovjek,nečije dijete, a onda je kasno za pitanja tko je kriv.Slično se događa po Dalmaciji gdje se ti psi i pare sa vukovima te su potomci još opasniji.

Persida

04.11.2019. 16:39

@Rimiwald Wolf - Uzasno je sve to..Ali o psima niko ne brine I izgleda da su gladni toliko da napadaju.Vlasti bi trebalo da brinu o nevlasnickim psima da ih smeste u azile,hrane ili uspavaju8 a oni to ne cine.

joca

04.11.2019. 22:53

@Rimiwald Wolf - Nemojte tako, sada ce se javiti i reagovati ovi sto vise vole kerove nego ljude i osudice Vas komentar. Vise pasa po parkovima nego dece. Iizmeti i smrad na sve strane...

Dusko

04.11.2019. 23:56

pa lovci treba da organizuju hajku na pse lutalice kao za vreme sfrj pa nece biti takvih stvari a ostetu nek plati brizit bardo j...la vas ona