PREDUZEĆE "Novi Pazar put" početkom iduće sedmice, zbog nerešenog imovinsko-pravnog odnosa, povući će radnike i mehanizaciju sa Seljašnice, gde izvode radove na rekonstrukciji putnog pravca Žunića Potok - Slano Blato dugog oko 3,5 kilometara.

Moderna saobraćajnica, sa uređenim i asfaltiranim pešačkim stazama, novom led rasvetom, tako izgleda prvih nekoliko stotina metara deonice puta od Žunića Potoka ka centru Seljašnice, koja čeka samo još završno asfaltiranje. Međutim, prema rečima šefa gradilišta Dževada Hurića, od četiri deonice gde se izvode radovi, samo je poslednja urađena u celini. On navodi i da opština Prijepolje nije uspela da reši 60 metara imovinskih odnosa sa vlasnicima zemlje i da će zbog toga povući radnike i mehanizaciju sa tog gradilišta.


PROČITAJTE JOŠ: Bez "Srbijanke" nema ni malina

- U prvoj deonici imamo sporno nekih 60 metara, gde nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi sa porodicom Ješić gde ima 11 naslednika te parcele - objasnio je Hurić. - Opština nam je rekla da su to rešili, ali mi na osnovu reči ne možemo da radimo. Moramo da dobijemo pisanu saglasnost. Prekid je na 700 metara od početka deonice Žunića Potoka.

Hurić kaže da drugu deonicu nije radila ova firma, ali da ni tamo nije sve definisano i dodaje da je sve to u nadležnosti Opštine Prijepolje koja je trebalo da obezbedi pristupačnost za rad.


SANACIJA

REKONSTRUKCIJA ove deonice spada u drugu fazu radova na lokalnom putu Kolovrat - Seljašnica. Ugovor koji je Ministarstvo privrede potpisalo sa grupom ponuđača za sanaciju deonice Žunića Potok - Slano Blato vredan je 123.178.000 dinara. U prvoj fazi, koja još nije završena, rekonstruiše se deonica od Kolovrata do Žunića Potoka.