OMAŽ PROFESORU JEROTIĆU NA KOLARCU: Ne živi se samo o hlebu!

V. Mitrić

05. 09. 2019. u 13:54

U velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine obnovljen 2.000 star najuzbudljiviji drevni doživljaj hrišćanske crkve - večera ljubavi Agape, iz apostolskog doba crkve. Povod je bio godišnjica smrti profesora Vladete Jerotića

ОМАЖ ПРОФЕСОРУ ЈЕРОТИЋУ НА КОЛАРЦУ: Не живи се само о хлебу!

Foto: V. Mitrić
Profesor dr protođakon LJubomir Ranković

U velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine obnovljen 2.000 star najuzbudljiviji drevni doživljaj hrišćanske crkve - večera ljubavi Agape, iz apostolskog doba crkve. Povod je bio godišnjica smrti profesora Vladete Jerotića.

Aleksandar Gajšek i Izdavačka kuća "Agape" bili su domaćini večeri i za ovu priliku priredili reprezentativnu zbirku profesorovih poruka i pouka, beseda i predavanja.

O profesoru su govorili njegovi poštovaoci, saradnici i prijatelji: psihoterapeut Zoran Milivojević, astrofizičar Milan Ćirković, pojac Pavle Aksentijević i đakon LJubomir Ranković.

Pročitajte još - Sećanje na profesora Vladetu Jerotića

- Još od studentskih dana dolazim u ovaj saborni hram srpske kulture, ali ono što sam doživeo može se samo porediti sa najuzbudljivijim biblijskim doživljajima – kaže za „Novosti“ profesor dr protođakon LJubomir Ranković.

- Pred očima svih nas oživela je snažna harizma blagodatnog doba rane crkve i hrišćanske kulture i ispunjenje reči Gospodnje na Gori kušanja: "Ne živi čovek samo o hlebu, već o svakoj reči koja izlazi iz usta Božjih"..., kazao je Ranković.

On je naglasio da „delo profesora Jerotića stoji rame uz rame uz velika dela velikih srpskih prisvetitelja naše prošlosti od Svetog Save do patrijarha Pavla”.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije